Roerei of omelet met paprika en pepers

Home » Roerei of omelet met paprika en pepers

Roerei of omelet met paprika en pepers

Met name rode paprika's zijn rijk aan vitamine C. Ze bevatten wel 3 keer zoveel vitamine C dan een sinaasappel. Deze vitamine kan ons beschermen tegen griep en verkoudheid maar is ook onmisbaar bij de aanmaak van collageen. Collageen is belangrijk voor de gezondheid van onze botten, tanden en bloedvaten én zorgt voor huidversteviging. Naast vitamine C zit er ook vitamine E in paprika's. Vitamine E is een zeer belangrijke antioxidant die onze cellen tegen vrije radicalen kan beschermen. Bèta caroteen, eveneens een sterke antioxidant die met name in de rode variant is te vinden, kan bijdragen aan het behoud van een gezond immuunsysteem, gebit, gezichtsvermogen en een gezonde huid,  Paprika's zijn vezelrijk en rijk aan mineralen. Rode paprika's danken hun kleur aan de bioactieve stof lycopeen. Ook lycopeen is een zeer krachtige antioxidant. Rode paprika's bevatten meer voedingsstoffen dan de groene, oranje en gele varianten. Rauw bevatten alle soorten de meeste belangrijke voedingsstoffen. Door verhitting gaan er altijd wat voedingsstoffen verloren maar ze blijven gezond! 

Geschikt voor 2 personen | vegetarisch | lunch

Ingrediënten

  • 1 Rode paprika
  • 1 Groene paprika
  • 1 Kleine ui of 1 sjalot
  • 1 Teentje knoflook
  • 2 Chilipepers
  • 3 Grote of 4 kleine eieren
  • 1 Tomaat
  • 1 Jalapeño
  • Paar blaadjes basilicum (optioneel)
  • 2 Eetlepels rijstolie uit onze boodschappenlijst
  • Keltisch Zout en zwarte peper uit onze boodschappenlijst

Bereidingswijze

Snipper de ui of sjalot. Snijd de chilipepers en jalapeño heel fijn en pers het knoflookteentje. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's en snijd ze vervolgens in kleine reepjes. Deel de tomaat in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukjes. Verhit in een grote koekenpan de olie en voeg de ui toe en fruit deze op middelhoog vuur. Voeg de chilipepers,  jalapeño en knoflook toe en bak kort mee. Doe er als laatste de paprika's bij en bak ze roerend totdat deze zacht worden. Kluts de eieren in een beker. Schenk de eieren bij het paprika mengsel. Maak er een omelet van of roer met een houten lepel of rubberen spatel tot de eieren gaar zijn. Serveer de omelet of roerei op of bij crackers óf schep het roerei onder zilvervliesrijst of volkoren basmatirijst. Garneer eventueel met een paar blaadjes basilicum.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl