Pastasalade met zalm, pesto en tomaatjes
Pastasalade met zalm, pesto en tomaatjesBoekweitkorrels worden gemaakt van de zaden van een plant uit de duizendknoopfamilie. Boekweit geen graansoort en is glutenvrij. Het past dus uitstekend in een glutenvrij dieet. BoekweitMeer lezen…
Bereidingstijd: 40 min, recepten
juli 24, 2021
Havermoutpap met rode vruchtjes en cacao
Havermoutpap met rode vruchtjes en cacao Haver is een éénjarige plant welke behoort tot de ‘grassen familie’. Havermout zijn geplette en geknipte haverkorrels. Havervlokken zijn niet geknipt en dus iets groter. VanMeer lezen…
Bereidingstijd: 20 min, recepten
juli 12, 2021
Zomerse salade met spinazie, aardbeien en walnoten
Zomerse salade met spinazie, aardbeien en walnoten Spinazie is een goede bron van vitamine C en K. Vitamine C is erg belangrijk voor het immuunsysteem. Deze vitamine is in water oplosbaar. EenMeer lezen…
Bereidingstijd: 20 min, recepten
juli 3, 2021
Heerlijke kipmarinade voor barbecue kip
Heerlijke kipmarinade voor barbecue kip Deze kipmarinade is zeer geschikt voor kip op de barbecue. Als de barbecue weer aan kan is het heerlijk om te genieten van de reuk van gemarineerdMeer lezen…
Bereidingstijd: 30 min, recepten
juni 26, 2021
Scampi’s arrostiti met knoflook en rode peper
Scampi’s arrostiti met knoflook en rode peper Scampi’s oftewel grote garnalen danken hun roze kleur aan het stofje astaxanthine. Astaxanthine is een carotenoïde, één van de fytonutriënten. Fytonutriënten zijn chemische verbindingen dieMeer lezen…
Bereidingstijd: 60 min, recepten
juni 15, 2021
Vis met groenten pocheren
Vis met groenten pocheren Door het pocheren van vis blijft de smaak beter behouden. Wat is pocheren precies? Pocheren is het gaar laten worden van voedsel in heel weinig vocht zodat hetMeer lezen…
Bereidingstijd: 60 min, recepten
juni 6, 2021
Brood bakken met vlozaadvezels
Brood bakken met vlozaadvezels Het meeste brood wordt gebakken met tarwemeel. Tarwe heeft niet meer de voedingswaarde wat het behoort te hebben. Er is de laatste 50 jaar helaas teveel geknoeid metMeer lezen…
Bereidingstijd: 90 min, recepten
mei 30, 2021
Kleine pompoenpannenkoeken met gebakken appel
Kleine pompoenpannenkoeken met gebakken appel Een heerlijk weekend-ontbijt van pompoenpannenkoeken met gebakken appel, geserveerd met yoghurt met speculaaskruiden. In dit recept is gekozen voor speltmeel. Mensen met een gluten-allergie kunnen het speltmeelMeer lezen…
Bereidingstijd: 50 min, recepten
mei 22, 2021
Chocoladetaart bakken met vruchtjes
Chocoladetaart bakken met vruchtjes Chocoladetaart is iets wat de meeste mensen een heerlijke traktatie vinden. De meeste chocoladetaarten uit de winkel bevatten veelal suikers en transvetten. Deze passen dan ook niet inMeer lezen…
Bereidingstijd: 90 min, recepten
mei 12, 2021
Mango ijs maken met yoghurt
Mango ijs maken met yoghurt Zelf mango ijs maken is leuk om te doen maar nog belangrijker is dat het met verantwoorde ingrediënten kan. Het meeste ijs bevat geraffineerde suiker en andereMeer lezen…
Bereidingstijd: 30 min, recepten
mei 2, 2021
Aspergesoep met venkel en roomkaas
Aspergesoep met venkel en roomkaas Aspergesoep kan op heel veel verschillende manieren worden bereid. In dit recept zijn er behalve asperges ook andere groenten toegevoegd. Asperges, ze worden ook wel ‘het witteMeer lezen…
april 25, 2021
Chia pudding als ontbijt
Chia pudding als ontbijt De zaadjes van de Salvia Hispanica noemen we chiazaadjes. Deze plant is familie van de muntplant. De Salvia Hispanica vindt zijn oorsprong in Mexico. Heel vroeger werden dezeMeer lezen…
Bereidingstijd: 20 min, recepten
april 17, 2021
Page 11 of 24