Nasi van bloemkoolrijst met pittige garnalen
Nasi van bloemkoolrijst en pittige garnalenGarnalen hebben hun roze kleur te danken aan het stofje astaxanthine. Dit is een carotenoïde en tevens een krachtige antioxidant. Daarnaast zijn garnalen ook rijk aan zinkMeer lezen…
Bereidingstijd: 50 min
december 14, 2019
Andijvie stamppot met pompoen
Andijvie stamppot met pompoen Andijvie stamppot wordt veelal traditioneel bereid met aardappels. Stamppotten kunnen ook worden gemaakt van zoete aardappel, knolselderij en zoals in dit recept van pompoen. Pompoen is een vanMeer lezen…
Bereidingstijd: 40 min
Paksoi met kabeljauw
Paksoi met kabeljauw Paksoi is een koolsoort en vindt zijn oorsprong in China. Het is een langwerpige kool en zowel de bladeren als de stelen bevatten een ruime hoeveelheid aan vitaminen enMeer lezen…
Bereidingstijd: 50 min
december 9, 2019
Courgette carpaccio
Courgette carpaccio Wie gezond wil leven doet er goed aan om wat vaker courgette te eten. Deze veelzijdige groente komt oorspronkelijk uit Mexico. Courgettes zijn rijk aan de antioxidanten vitamine A enMeer lezen…
Bereidingstijd: 60 min
Hummus – lekker om te dippen
Hummus – lekker om te dippen Hummus wordt veelal gemaakt van kikkererwten maar u kunt ook hummus maken van bijvoorbeeld avocado. In dit recept wordt de hummus gemaakt met kikkererwten. Kikkererwten hebbenMeer lezen…
Bereidingstijd: 30 min
Gegratineerde champignons
Gegratineerde champignons Champignons worden ontzettend vaak gebruikt in gerechten. Ze barsten van de vitaminen en mineralen. Vitamine B12, wat voornamelijk in vlees voorkomt, zit ook in de champignon. Verder bevatten champignons selenium.Meer lezen…
Bereidingstijd: 40 min
november 30, 2019
Geroosterde bloemkool met rode ui en tomaat
Geroosterde bloemkool met rode ui en tomaat Geroosterde bloemkool is weer eens iets anders dan de traditionele gekookte versie. Bloemkool bevat een enorme hoeveelheid vitamine C. Dit gerecht wordt bereid met rodeMeer lezen…
Bereidingstijd: 50 min
Pepernoten recept
Pepernoten recept Dit pepernoten recept zit vol verantwoorde ingrediënten. Zo zit er i.p.v. suiker, kokosbloesemsuiker in. Kokosbloesemsuiker laat, in tegenstelling tot de gewone geraffineerde suiker, de bloedsuikerspiegel niet snel stijgen. De glycemischeMeer lezen…
Bereidingstijd: 40 min
Gebakken zalm met groentefriet en mayonaise
Gebakken zalm met groentefriet en mayonaise Gebakken zalm is heerlijk met zelfgemaakte friet. Wanneer de aardappelfriet worden vervangen door groentefriet is het een super gezond gerecht. Aardappels hebben gezonde eigenschappen maar welMeer lezen…
Bereidingstijd: 50 min
november 23, 2019
Pompoenpuree
Pompoenpuree Pompoenpuree is een gezonde vervanging voor aardappelpuree. Pompoen kent veel gezondheidsvoordelen. Deze herfstvrucht is rijk aan vitamine A, C en E. Dit zijn alle drie vitamines met een antioxidanten werking. AntioxidantenMeer lezen…
Bereidingstijd: 60 min
Linzensalade met witlof en venkel
Linzensalade met witlof en venkel Deze linzensalade zit vol met gezonde ingrediënten. Linzen behoren tot de peulvruchten en komen voor in verschillende kleuren. Ze kunnen wit, rood, geel, bruin, groen, oranje enMeer lezen…
Bereidingstijd: 40 min
Havermout pannenkoeken met appel
Havermout pannenkoeken met appel Havermout pannenkoeken zijn erg gezond en lekker bovendien. Haver is een plant uit de ‘grassen familie’. Het is een éénjarige plant. en is van nature glutenvrij. Haver heeftMeer lezen…
Bereidingstijd: 30 min
november 16, 2019
Page 20 of 24