Witlof uit de oven met mozzarella

Home » Witlof uit de oven met mozzarella

Witlof uit de oven met mozzarella

Witlof uit de oven kan op ontzettend veel manieren worden bereid. Bijvoorbeeld in combinatie met andere groenten of alleen met kaas. Wij hebben in dit recept beiden gedaan. Witlof groeit uit de wortel van de cichorei net zoals andijvie. Omdat witlof onder de grond groeit is deze wit van kleur. Andijvie groeit boven de grond is om die reden groen van kleur. Witlof bevat probiotische stofjes. Deze hebben een gunstig effect op de spijsvertering en stimuleren de groei van goede darmbacteriën.  De inuline in witlof heeft een gunstige invloed op de bloedsuikerspiegel en kan bijdragen aan een betere opname van mineralen in de dikke darm.  Witlof heeft een laxerende werking en kan daarom verlichting bieden bij constipatie.  Let erop wanneer u witlof koopt dat deze mooi wit is van kleur.  Dan is de witlof vers.

Geschikt voor 2 personen | bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de witlof schoon en kook 5 minuten met een beetje zout. Snijd de paprika in reepjes, de sjalotten in ringen en pers de knoflookteentjes. Wok de paprika, sjalotten, knoflook en Provencaalse kruiden een paar minuten in rijstolie. Giet de witlof af en laat goed uitlekken in een zeef en laat een beetje afkoelen. Snijd ze in de lengte doormidden en leg in een ovenschaal. Verdeel het paprikamengsel erover en leg er wat schijfjes mozzarella op. Zet in de oven totdat de kaas is gesmolten. Kook er wat quinoa, zilvervliesrijst of basmatirijst bij!

Boek een afspraak online

 Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl