Tomatensoep met kurkuma

Home » Tomatensoep met kurkuma

Tomatensoep met kurkuma

Deze tomatensoep heeft zijn bijzondere smaak te danken aan de toevoeging van kurkuma. Kurkuma, ook wel geelwortel genoemd, wordt veel toegepast in de Indiase keuken, met name in curry's. Ook is het een natuurlijke kleurstof die veelal wordt ingezet om rijst de gele kleur te geven. Curry's hebben daarom ook meestal een gelige kleur. Kurkuma is een kruid met veel gezonde eigenschappen..Het stofje curcumine in Kurkuma kan vanwege de ontstekingsremmende werking helpen bij ontstekingsgerelateerde ziekten en aandoeningen zoals o.a. reumatoïde artritis, slijmbeursontstekingen, atherosclerosis, PDS en andere langdurige ontstekingen. Wanneer men regelmatig in aanraking komt met chemische stoffen kan het inzetten van kurkuma helpen omdat het de lever ondersteuning kan bieden bij het ontgiften. Bij darmkrampen en een opgeblazen gevoel  kan het een verlichtend effect hebben en kurkuma kan helpen bij het verteren van vetten. Het is aan te raden om kurkuma samen met zwarte peper te gebruiken omdat ze elkaars werking versterken en om die reden tot een beter resultaat kunnen leiden. Eet de soep met een sneetje roggebrood (uit onze boodschappenlijst)

Geschikt voor 4 à 5 personen | diner | vegetarisch

Ingrediënten

  • Halve kilo tomaten
  • 500 Ml water
  • 500 Ml passata (zonder toevoegingen)
  • 2 Rode uien
  • 2 Knoflookteentjes
  • 1 Rood pepertje
  • 2 Theelepels kurkumapoeder
  • Paar blaadjes verse basilicum
  • 1 Eetlepel Philadelphia roomkaas uit onze boodschappenlijst
  • 20 Gram zonnebloempitten
  • Rijstolie uit onze boodschappenlijst
  • Himalayazout of Keltisch zeezout
  • Zwarte peper

Bereidingswijze

Snijd de uien in ringen, pers de knoflookteentjes, snijd het rode pepertje heel fijn. Kook in een pannetje wat water en haal het van de hittebron af wanneer het kookt. Kruis de tomaten in aan de bovenkant en dompel ze onder totdat het vel begint los te laten. Spoel ze koud af, laat even liggen en haal het vel eraf. Deel ze in vieren en ontdoe ze van de zaadlijsten. Fruit de uien, het pepertje en knoflook in rijstolie. Voeg de tomaten toe en bak even mee met een scheutje water, zout, peper en kurkuma. Doe er de rest van het water bij en laat kort zachtjes koken. Doe er de passata bij, pureer met een staafmixer, voeg de roomkaas toe en verwarm goed. Garneer de soep met de verse basilicum en zonnebloempitten.

Gezond boodschappen doen met de How2behealthy app

How2behealthy bij RTLZ

Boek een afspraak online

 Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl