Broccolibrood met havermeel
Broccolibrood met havermeelBrood is iets dat wij Nederlanders maar al te graag eten. Het is makkelijk om snel een boterham te smeren. Ook voor onderweg is brood of een broodje ideaal. HelaasMeer lezen…
Bereidingstijd: 40 min
januari 11, 2020
Groentefriet van koolraap met kruiden
Groentefriet van koolraap met kruiden Koolrabi eigent zich heel goed voor het maken van groentefriet. De knol is vrij zacht van smaak en de structuur lijkt op die van de aardappel. DeMeer lezen…
Bereidingstijd: 60 min
Avocado gevuld met tonijn
Avocado gevuld met tonijn De avocado is een zeer gezonde vrucht. Ze komt van oorsprong uit Mexico en kan bruin, donkergroen en bijna zwart gekleurd zijn aan de buitenkant. Het vruchtvlees isMeer lezen…
Bereidingstijd: 30 min
Zalm met groenten uit de wok
Zalm met groenten uit de wok Zalm is een “vette vissoort” en bevat dan ook de gezonde vis vetzuren EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). Deze vis vetzuren kunnen een gunstig effect hebbenMeer lezen…
Bereidingstijd: 30 min
januari 4, 2020
Gehaktballen in tomaten-room saus
Gehaktballen in tomaten-room saus Gehaktballen worden vrij veel gegeten. Vaak worden ze kant-en-klaar gekocht in de supermarkt of bij de slager. Meestal bevatten ze dan ongezonde toevoegingen, vooral in de supermarkt. HetMeer lezen…
Bereidingstijd: 40 min
Groentesoep met bloemkool en roomkaas
Groentesoep met bloemkool en roomkaas Groentesoep is een soep die iedereen wel lust. Er bestaan namelijk oneindig veel recepten voor groentesoep. In dit recept voert bloemkool de boventoon. Bloemkool is rijk aanMeer lezen…
Chocolademousse
Chocolademousse Deze chocolademousse is een heerlijk verantwoord nagerecht gemaakt van avocado’s en cacaopoeder. Avocado’s bevatten veel gezonde vetten. Het stofje bèta-sitosterol in avocado’s kan een gunstig effect hebben op het LDL-cholesterol. Bèta-sitosterolMeer lezen…
Bereidingstijd: 20 min
december 28, 2019
Gevulde paprika
Gevulde paprika Gevulde paprika kunt u op heel veel verschillende manieren maken. De meest gebruikelijke is met gehakt. In dit recept wordt geen vlees gebruikt waardoor het geschikt is voor vegetariërs. Paprika’s,Meer lezen…
Bereidingstijd: 60 min
Omelet met champignons en courgette
Omelet met champignons en courgette Wilt u een keertje geen vlees of vis eten dan is een omelet een goede keuze. Omelet kan op oneindig veel manieren worden bereid. Omelet met champignonsMeer lezen…
Bereidingstijd: 30 min
Eieren met groente uit de oven
Eieren met groente uit de oven Eieren zijn best gezond. Ze hebben een gunstige invloed op ons cholesterol. Het goede cholesterol (HDL) kan erdoor verhogen en het slechte cholesterol (LDL) kan doorMeer lezen…
Bereidingstijd: 30 min
december 21, 2019
Witlof schuitjes gevuld met eiersalade
Witlof schuitjes gevuld met eiersalade Witlof is een zeer veelzijdige groente. Ze kan, zoals in dit recept, rauw worden gegeten maar ook gekookt, gestoomd of worden gebakken. De naam heeft de groenteMeer lezen…
Bereidingstijd: 30 min
Quinoa met gekruide kip en sperziebonen
Quinoa met gekruide kip en sperziebonen Quinoa is een zaad oftewel pseudo-graan. Het is glutenvrij en heeft een hoge voedingswaarde. Quinoa kan wit, zwart of rood zijn. Het speudo-graan is enorm rijkMeer lezen…
Bereidingstijd: 60 min
Page 19 of 24