Appelcake met walnoot

Home » Appelcake met walnoot

Appelcake met walnoot

Wie lust er nou geen appelcake? Er zullen vast mensen zijn die appelcake niet lusten maar de meerderheid is er best dol op. De meeste appelcakes bevatten helaas tarwebloem of zelfrijzend bakmeel (tarwebloem met een rijsmiddel). Tarwe bevat gluten. Met tarwe is teveel geknoeid in de loop der jaren waardoor het moderne tarwe nauwelijks nog voedingswaarde heeft. Het geeft een opgeblazen gevoel. Tarwe bevat namelijk tarwekiem oftewel Wheat Germ Agglutinin (WGA). Reeds kleine hoeveelheden WGA kunnen voor de nadelige gezondheidseffecten zorgen. De darmen zijn er niet blij mee. Ook laat tarwe de bloedsuikerspiegel snel stijgen en zorgt voor ontstekingsreacties
Koop liefst biologische appels omdat niet biologische appels veelvuldig worden bespoten. Ook zijn biologische eieren een betere keuze. Daar kippen antibiotica krijgen toegediend en dat zit ook in de eieren. 
Let er op wanneer u havermeel koopt dat er 'glutenvrij' op staat. Havermeel is van nature glutenvrij maar kan met gluten besmet worden tijdens het oogsten of transport.

Geschikt voor cakevorm van 25 cm | glutenvrij

Ingrediënten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe het meel, wijnsteenbakpoeder, speculaaskruiden, kaneel en zout in een beslagkom en meng deze. Doe in een andere kom de havermelk, eieren, olie en en erythritol en mix met een mixer enkele minuten.
Maak een kuiltje in het midden van het meelmengsel en giet de gemixte ingrediënten hierin. Schep dit vanuit de 'natte massa' goed onder elkaar totdat het een mooi beslag is. Schil de appels en snijd deze in dunne partjes. Schep de appel en gehakte walnoten luchtig door het beslag. Bekleed de cakevorm met bakpapier of vet ze in met wat olie of roomboter. Doe het beslag erin en zet de cake ongeveer 45 minuten in het midden van de oven.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl