Ovenschotel met pastinaak en tomaat

Home » Ovenschotel met pastinaak en tomaat

Ovenschotel met pastinaak puree en tomaat

Deze ovenschotel is erg gezond en extra lekker door de kruiden, tomaat en kaas. Pastinaak is een heel goede vervanger van de aardappel. Het is een koolhydraat rijke groente die veel vezels bevat. Door de vezels worden de koolhydraten minder snel afgebroken waardoor de energie geleidelijk vrijkomt. Pastinaak heeft dus een lage glycemische index (stijging van de bloedsuikerspiegel), dit in tegenstelling tot de gewone aardappel en is om die reden dan ook geschikt voor mensen met Diabetes. Pastinaak bevat foliumzuur en kalium en is rijk aan vitamine C en K. Kalium kan een positief effect hebben op de bloeddruk wanneer deze te hoog is. De diuretische werking van pastinaak stimuleert de nierwerking waardoor afvalstoffen sneller worden verwerkt
De smaak van de witte wortel is een beetje zoet en anijs-achtig. Pastinaak is een zeer veelzijdige groente. Ze kan worden verwerkt in salades en er kunnen frietjes, stamppotten en puree van worden gemaakt. Ook kan pastinaak worden geroosterd in de oven.

Geschikt voor 2 personen | diner

Ingrediënten

Bereidingswijze

Schil de pastinaken en snijd in stukjes. Doe ze in een pan met water zodat ze nét onder water zijn. Kook ze met wat zout ongeveer 15-20 minuten. Snijd intussen de ui in ringen en bak ze glazig in een beetje rijstolie. Giet de pastinaken af maar bewaar een beetje kookvocht. Pureer de stukjes pastinaak en voeg een beetje kookvocht en haverroom toe totdat het een lekkere puree is. Roer er de ratatouille kruiden door. Hak de verse peterselie fijn en voeg toe met de peper en roer even goed onder elkaar. Snijd plakken van de tomaten. Vet een ovenschaal in, doe de pastinaak puree erin en verdeel er de schijfjes tomaat over en de geraspte kaas. Zet de schaal 15 minuten in de oven.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl