Stamppot met andijvie en knolselderij

Home » Stamppot met andijvie en knolselderij

Stamppot met andijvie en knolselderij

Andijvie en witlof smaken beiden licht bitter. Ze zijn dan ook beiden een cichorei soort. Witlof groeit in het donker is is om die reden wit van kleur. Andijvie is groen omdat deze groeit onder invloed van het daglicht. Het is een zeer gezonde groente die veel vitaminen en mineralen bevat. Vitamine K is ruimschoots te vinden in andijvie, net zoals vitamine A. Vitamine K is een in vet oplosbare vitamine en o.a. nodig voor de bloedstolling. Vitamine A draagt bij aan een goede werking van het immuunsysteem, een gezonde huid, nagels en gezond haar. Andijvie kan diuretisch en laxerend werken en kan dus verlichting brengen bij obstipatie
Knolselderij  is familie van de wortel en groeit eveneens onder de grond.. Ook knolselderij bevat vitamine K en wel 34% in 100 gram. De knol bevat poly-acetylenenen, welke een sterkte antioxidantenwerking hebben. Knolselderij heeft een lage Glycemische Index (stijging van de bloedsuikerspiegel). Er hoeft niet veel zout aan worden toegevoegd omdat de knol vrij natriumrijk is.

Geschikt voor 2 personen | diner

Ingrediënten

Bereidingswijze

Halveer de knolselderij en snijd in plakken. Verwijder de schil en snijd vervolgens in blokjes. Schil de appel en snijd in plakjes. Snipper de ui, pers de knoflookteentjes en snijd het pepertje heel fijn. Kook de knolselderij met de appel in 15 minuten gaar met een beetje zout. Schud af en pureer met een stamper en voeg een scheutje havermelk toe. Wok in rijstolie de ui, pepertje en knoflook. Voeg de kurkuma, komijn en zout toe. Doe er na enkele minuten de gewassen en gesneden andijvie bij en blijf roeren totdat alles goed warm is en de andijvie is geslonken. Voeg de andijvie bij de puree en schep onder elkaar. Verdeel over de borden en kruimel er de feta over en de walnoten.

Boek een afspraak online

 Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl