Nasi van bloemkoolrijst met pittige garnalen

Nasi


Nasi van bloemkoolrijst en pittige garnalenGarnalen hebben hun roze kleur te danken aan het stofje astaxanthine. Dit is een carotenoïde en tevens een krachtige antioxidant. Daarnaast zijn garnalen ook rijk aan zinkMeer lezen…

Bereidingstijd:

december 14, 2019


Andijvie stamppot met pompoen

Andijvie stamppot


Andijvie stamppot met pompoen Andijvie stamppot wordt veelal traditioneel bereid met aardappels. Stamppotten kunnen ook worden gemaakt van zoete aardappel, knolselderij en zoals in dit recept van pompoen. Pompoen is een vanMeer lezen…

Bereidingstijd:


Paksoi met kabeljauw

Paksoi


Paksoi met kabeljauw Paksoi is een koolsoort en vindt zijn oorsprong in China. Het is een langwerpige kool en zowel de bladeren als de stelen bevatten een ruime hoeveelheid aan vitaminen enMeer lezen…

Bereidingstijd:

december 9, 2019


Courgette carpaccio

Courgette carpaccio


Courgette carpaccio Wie gezond wil leven doet er goed aan om wat vaker courgette te eten. Deze veelzijdige groente komt oorspronkelijk uit Mexico. Courgettes zijn rijk aan de antioxidanten vitamine A enMeer lezen…

Bereidingstijd:


Hummus – lekker om te dippen

Hummus


Hummus – lekker om te dippen Hummus wordt veelal gemaakt van kikkererwten maar u kunt ook hummus maken van bijvoorbeeld avocado. In dit recept wordt de hummus gemaakt met kikkererwten. Kikkererwten hebbenMeer lezen…

Bereidingstijd:


Gegratineerde champignons

Gegratineerde champignons


Gegratineerde champignons Champignons worden ontzettend vaak gebruikt in gerechten. Ze barsten van de vitaminen en mineralen. Vitamine B12, wat voornamelijk in vlees voorkomt, zit ook in de champignon. Verder bevatten champignons selenium.Meer lezen…

Bereidingstijd:

november 30, 2019


Geroosterde bloemkool met rode ui en tomaat

Geroosterde bloemkool


Geroosterde bloemkool met rode ui en tomaat Geroosterde bloemkool is weer eens iets anders dan de traditionele gekookte versie. Bloemkool bevat een enorme hoeveelheid vitamine C. Dit gerecht wordt bereid met rodeMeer lezen…

Bereidingstijd:


Pepernoten recept

Pepernoten recept


Pepernoten recept Dit pepernoten recept zit vol verantwoorde ingrediënten. Zo zit er i.p.v. suiker, kokosbloesemsuiker in. Kokosbloesemsuiker laat, in tegenstelling tot de gewone geraffineerde suiker, de bloedsuikerspiegel niet snel stijgen. De glycemischeMeer lezen…

Bereidingstijd:


Gebakken zalm met groentefriet en mayonaise

Gebakken zalm


Gebakken zalm met groentefriet en mayonaise Gebakken zalm is heerlijk met zelfgemaakte friet. Wanneer de aardappelfriet worden vervangen door groentefriet is het een super gezond gerecht. Aardappels hebben gezonde eigenschappen maar welMeer lezen…

Bereidingstijd:

november 23, 2019


Pompoenpuree

Pompoenpuree


Pompoenpuree Pompoenpuree is een gezonde vervanging voor aardappelpuree. Pompoen kent veel gezondheidsvoordelen. Deze herfstvrucht is rijk aan vitamine A, C en E. Dit zijn alle drie vitamines met een antioxidanten werking. AntioxidantenMeer lezen…

Bereidingstijd:


Linzensalade met witlof en venkel

Linzensalade


Linzensalade met witlof en venkel Deze linzensalade zit vol met gezonde ingrediënten. Linzen behoren tot de peulvruchten en komen voor in verschillende kleuren. Ze kunnen wit, rood, geel, bruin, groen, oranje enMeer lezen…

Bereidingstijd:


Havermout pannenkoeken met appel

Havermout pannenkoeken


Havermout pannenkoeken met appel Havermout pannenkoeken zijn erg gezond en lekker bovendien. Haver is een plant uit de ‘grassen familie’. Het is een éénjarige plant. en is van nature glutenvrij. Haver heeftMeer lezen…

Bereidingstijd:

november 16, 2019


Page 20 of 24