Eiersalade maken

Eiersalade maken op Surinaamse wijze

Eiersalade maken kan op veel verschillende manieren. Deze salade is lekker pittig door het toevoegen van sambal. Eieren zijn een belangrijke eiwitbron. Ze bevatten lecithine. Lecithine is een belangrijk stofje voor de hersenen en darmen. Het stofje choline in eieren kan helpen bij het verlagen van vetten in het bloed en heeft een ontstekingsremmende werking. Eieren bevatten veel aminozuren en de vitamines A, B12, D, E en K. Daarnaast zijn ze rijk aan ijzer, selenium, zink en foliumzuur. Eieren hebben een gunstige invloed op het cholesterol. Het goede cholesterol (HDL) kan door het eten van eieren verhogen en het slechte cholesterol (LDL) kan erdoor worden verlaagd. Wat belangrijk is, is dat het eiwit is gestold en de eierdooier nog zacht is. Een harde eierdooier heeft het omgekeerde effect. Dit wil niet zeggen dat er nooit een hardgekookt ei of een omelet mag worden gegeten. Probeer net iets vaker te kiezen voor een zachte of halfzachte  dooier.

Geschikt voor 4 personen | glutenvrij | vegetarisch | bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook, voeg de eieren toe en kook ze ongeveer 8 minuten. Spoel ze af onder koud water en laat ze afkoelen. Snijd de rode ui en bieslook heel fijn. Meng de mayonaise met de sambal, mosterd, kerriepoeder en zwarte peper. Doe er de ui en bieslook bij en meng alles goed onder elkaar. Pel de afgekoelde eieren en snijd ze klein. Schep er het mayonaise mengsel onder. Snijd de lente- of bosui in ringetjes en garneer er de eiersalade mee.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl