Puree van pastinaak met spinazie en room

Home » Puree van pastinaak met spinazie en room

Puree van pastinaak met spinazie

Deze witte wortel oftewel pastinaak is uitermate geschikt als vervanger voor de aardappel. Pastinaak is een koolhydraatrijke groente met een lage glycemisch index (stijging bloedsuikerspiegel). De smaak is een beetje zoet en anijs-achtig. Er kunnen o.a. frietjes en puree van worden gemaakt. Pastinaak bevat vitamine C en K en redelijk wat foliumzuur en kalium.
Ook spinazie bevat vitamine C, welke o.a. belangrijk is voor een gezond immuunsysteem en vitamine K. Vitamine K is een in vet oplosbare vitamine en is nodig voor de bloedstolling, gezonde bloedvaten en botten. Daarnaast bevat spinazie de vitamines A, C en B11 (foliumzuur).
In dit recept kan de pastinaak ook worden vervangen door zoete aardappel (met paarse schil en witte binnenkant) of knolselderij.

Geschikt voor 2 personen | bijgerecht

Ingrediënten

  • 250 Gram verse spinazie
  • 300 Gram pastinaak
  • Klein scheutje Bio haverrmelk of haverroom (Oatly AH) uit
  • onze boodschappenlijst
  • Beetje nootmuskaat
  • Rijstolie uit onze boodschappenlijst
  • Himalayazout
  • Zwarte peper

Bereidingswijze

Schil de pastinaken en snijd in grotere stukjes. Doe ze in een pan met water zodat ze nét onder water zijn. Kook ze met een beetje zout ongeveer 15-20 minuten. Giet ze af. Verhit in een pan een beetje olie en wok de spinazie met wat peper totdat ze is geslonken. Pureer de stukjes pastinaak en voeg klein scheutje havermelk en nootmuskaat toe. Doe er de spinazie bij en stamp onder elkaar.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl