Muffins met havermout, banaan en peer

Home » Muffins met havermout, banaan en peer

Muffins met havermout, banaan en peer

Havermout wordt gemaakt van geplette en geknipte haverkorrels. Het is een graansoort die van nature geen gluten bevat. Toch kunnen er door kruisbestuiving op het land of in de fabriek gluten in terecht komen. De beste keuze is om havermout te kopen die glutenvrij is. Dit staat dan vermeld op de verpakking. Havermout is koolhydraatrijk. Dit zijn voornamelijk complexe koolhydraten. Het voordeel van complexe koolhydraten is dat deze langzaam verteren en zo dus ook langzaam energie afgeven. De bloedsuikerspiegel piekt om die reden nauwelijks. Havermout is vezelrijk en bevat vitamine B1, magnesium, zink en ijzer. Havermout is ook lekker in de yoghurt of biogarde.

Geschikt voor ± 6 muffins | ontbijt | glutenvrij

Ingrediënten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de bananen in stukken en doe ze met de havermelk, havermout, ceylonkaneel, walnoten, eieren, wijnsteenbakpoeder en kokosbloesemsuiker in een keukenmachine en mix alles. Schil de peer en snijd in kleine stukjes en roer deze door het mengsel. Vet het muffinblik evt in met een beetje olie en schep het mengsel erin. Bak de muffins ongeveer 20 minuten.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl