Pompoenbrood bereid met glutenvrij meel

Home » Pompoenbrood bereid met glutenvrij meel

Pompoenbrood bereid met glutenvrij meel

Pompoenbrood is één van de vele recepten die bereid zijn met pompoen. Pompoen is een echte herfstvrucht welke zeer veelzijdig is en rijk aan vitamine A, C en E. Deze 3 vitamines hebben allen een antioxidanten werking. Antioxidanten kunnen waarschijnlijk helpen om het risico op welvaartsziekten te verkleinen. Pompoen bevat bèta caroteen dat in het lichaam wordt omgezet in vitamine A. De mineralen die aanwezig zijn in de herfstvrucht zijn o.a. ijzer, koper en kalium. De omega 3 vetzuren (alfa-linoleenzuur) in pompoen zouden o.a. kunnen helpen de triglyceriden (vetten in bloed) te verlagen.
Amandelmeel, boekweitmeel en amarant zijn glutenvrije meelsoorten. Deze zijn uiterst geschikt om mee te bakken.

Geschikt voor 1 brood | glutenvrij | gebak

Ingrediënten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een cakevorm van 20 cm. Halveer de pompoen, haal er de pitten uit en hak 1,5 eetlepel fijn, schil de pompoen in snijd in stukjes. Rooster 125 gram ongeveer 35 minuten op bakpapier en besprenkel ze met een halve eetlepel olie. Laat ze wat afkoelen en doe ze in een hoge kom of blender samen met de eieren, olie en Erythritol en mix totdat alles fijn is. Doe het pompoenmengsel in een kom. Voeg de pompoenpitten, lijnzaad, het meel, wijnsteenbakpoeder, ceylonkaneel en zout toe en schep goed onder elkaar. Doe het mengsel in de cakevorm en bak ongeveer 45 minuten in het midden van de oven. Het brood kan warm en koud worden gegeten.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl