Zalm bakken met tomaten en kappertjes

Home » Zalm bakken met tomaten en kappertjes

Zalm bakken met tomaten en kappertjes

 

Zalm bakken vinden de meeste visliefhebbers heerlijk en de vis kan met veel soorten groenten worden gecombineerd. Zalm behoort tot de vette vissoorten. vette vissoorten bevatten de visvetzuren EPA  ( eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexeaanzuur). Zalm bevat, zoals de meeste vissoorten, vitamine B12. Deze vitamine stimuleert de aanmaak van rode bloedcellen die ervoor zorgen dat zuurstof in het bloed wordt getransporteerd. Wilde zalm heeft de voorkeur omdat deze vrij rondzwemt, zelf zijn voedsel zoekt en geen antibiotica krijgt toegediend. Kweekzalm daarentegen zit veelal in kooien welke vaak te klein zijn. De vissen raken daardoor gestresst. In veel gevallen krijgt kweekzalm antibiotica toegediend en is deze wat bleker van kleur doordat deze vissen voor het grootste deel worden gevoed met plantaardig voedsel. Om ze toch van een mooie diep roze kleur te voorzien worden ze vaak bijgevoerd met synthetische pigmenten. Gelukkig zijn er ook kwekers die niet op deze manier te werk gaan en wel kiezen van een zo gezond mogelijk, kwalitatief goed product.

Geschikt voor 2 personen | diner

Ingrediënten

2 Wilde (diepvries) zalmfilets uit onze boodschappenlijst
3 Tomaten
2 Uien
1 Eetlepel kappertjes uit onze boodschappenlijst
2 Teentjes knoflook
1 Eetlepel verse peterselie
1 Eetlepel verse basilicum
20 Gram pijnboompitten
Scheutje rijstolie uit onze boodschappenlijst
Beetje zwarte peper
Beetje Keltisch zeezout of Himalayazout

Bereidingswijze

Ontvel de tomaten, deel ze in vieren en verwijder de zaadlijsten en snijd de stukjes nog eens in de helft. Snipper de uien en pers de knoflookteentjes. Hak de peterselie en basilicum fijn. Verhit de olie en fruit de uitjes een paar minuten. Voeg de knoflook, peterselie en basilicum toe en als laatste de tomaten en kappertjes met een beetje peper. Bak intussen in olie de zalmfilets met zout en peper. Doe ze op de borden, verdeel het tomatenmengsel erover en garneer met pijnboompitten.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl