Zomerse salade met spinazie, aardbeien en walnoten

Home » Zomerse salade met spinazie, aardbeien en walnoten

Zomerse salade met spinazie, aardbeien en walnoten

Spinazie is een goede bron van vitamine C en K. Vitamine C is erg belangrijk voor het immuunsysteem. Deze vitamine is in water oplosbaar. Een teveel wordt dus uitgescheiden via de urine. Vitamine K is een in vet oplosbare vitamine en draagt bij aan het behoud van gezonde bloedvaten en botten. Ook is deze vitamine nodig voor de bloedstolling. Daarnaast bevat spinazie ook vitamine A en B11 (foliumzuur).
Walnoten zijn rijk aan vitamine E. Deze vitamine draagt o.a. bij aan het beschermen van onze cellen, weefsels en organen. Walnoten bevatten een relatief hoge hoeveelheid omega 3 vetzuur, namelijk alfa-linoleenzuur  (ALA). Alfa-linoleenzuur is een plantaardig vetzuur wat het lichaam niet zelf kan aanmaken. We noemen dit een essentieel vetzuur. Dit moeten we dus uit de voeding halen. Omega 3 vetzuren zijn belangrijk voor hart- en vaten. De omega 3 vetzuren EPA en DHA, respectievelijk eicosapentaeenzuur en docosahexaeenzuur, zijn dierlijke vetzuren en komen voor in vette vis, schaal- en schelpdieren.

Geschikt voor 2 personen | vegetarisch | bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Was de spinazie en doe ze in een kom. Was de aardbeien en deel ze in vieren. Hak de walnoten grof. Maak een dressing van de olijfolie, balsamico azijn, mosterd, peper en kokosbloesemsuiker. Klop deze goed onderelkaar met een kleine garde of roer met een lepeltje totdat er een papje ontstaat. Verdeel de spinazie over 2 borden en leg er verspreid de aardbeien en walnoten op. Verkruimel de feta erover en druppel de dressing over de salade. Garneer met de blaadjes munt.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl