Mango ijs maken met yoghurt

Home » Mango ijs maken met yoghurt

Mango ijs maken met yoghurt

Zelf mango ijs maken is leuk om te doen maar nog belangrijker is dat het met verantwoorde ingrediënten kan. Het meeste ijs bevat geraffineerde suiker en andere ongezonde toevoegingen. Voor wie van mango’s houdt is dit recept zeker een aanrader. Maar er kan uiteraard ook voor andere fruitsoorten worden gekozen. Het ijs wordt bereid met yoghurt. Last van lactose intolerantie? Gebruik dan plantaardige yoghurt of lactose vrije yoghurt.
Mango's zijn zeer vezelrijk. Vezels zijn belangrijk voor een gezond darmmicrobioom. De exotische vrucht bevat vitamine A, C en E. Deze vitamines kunnen een gunstig effect hebben op de huid. Ook zijn ze rijk aan bèta-caroteen dat in het lichaam wordt omgezet in vitamine A. Het stofje glutaminezuur is een natuurlijk aminozuur wat voorkomt in mango’s. Glutaminezuur kan mogelijk helpen de mentale focus te verbeteren. Verder zijn mango’s rijk aan appelzuur en wijnsteenzuur en kunnen om die reden ontzurend werken. Een goede zuur-base balans is belangrijk voor de gezondheid van het lichaam. Mango’s bevatten kalium. Kalium speelt o.a. een belangrijk rol bij de regulering van de bloeddruk en bij het behoud van een goede vochtbalans.

Geschikt voor 4 personen | Nagerecht 

Ingrediënten

  • 3 Mango's (liefst goed rijp) of diepvries mango stukjes
  • Sap van een halve sinaasappel
  • 4 Halve sinaasappelschijfjes met schil (liefst biologisch)
  • 400 Ml volle yoghurt uit onze boodschappenlijst
  • Beetje kokosrasp
  • Blaadjes verse munt

Bereidingswijze (bereidingstijd is excl. vriestijd)

Koop liefst rijpe mango's omdat deze zoeter zijn van smaak. Schil de mango's en snijd ze in stukjes. Houd een paar stukjes over en zet deze afgedekt in de koelkast. Doe de andere stukjes in een afgesloten bakje en zet ze een paar uur (3 à 4) in de vriezer. Doe de bevroren stukjes mango in de blender en voeg de yoghurt toe en het sinaasappelsap. Mix niet te hard totdat er een het een zacht romige massa is. Zet nog even terug in de vriezer of verdeel het ijs meteen over 4 kommetjes en versier met een beetje kokosrasp, half schijfje sinaasappel, mangostukjes en een blaadje munt. 

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl