Chocoladetaart bakken met vruchtjes

Home » Chocoladetaart bakken met vruchtjes

Chocoladetaart bakken met vruchtjes

Chocoladetaart is iets wat de meeste mensen een heerlijke traktatie vinden. De meeste chocoladetaarten uit de winkel bevatten veelal suikers en transvetten. Deze passen dan ook niet in een gezond eetpatroon en zijn veelal dikmakers. Zelf chocoladetaart maken is leuk om te doen en dat kan met verantwoorde, pure ingrediënten. Op die manier is een stukje chocoladetaart een traktatie die kan worden gegeten zonder schuldgevoel achteraf.

Geschikt voor springvorm ø 20 cm | glutenvrij | gebak

Ingrediënten

Voor de bodem

Voor het chocolademengsel

  • 80 Gram puur chocolade zonder suiker uit onze boodschappenlijst
  • 60 Gram ongezouten roomboter uit onze boodschappenlijst
  • 80 Gram amandelmeel of ander glutenvrij meel uit onze boodschappenlijst
  • 60 Gram kokosbloesemsuiker of Erythritol uit onze boodschappenlijst
  • 2 Eieren (biologisch)
  • 1 Vanillestokje
  • 100 Gram biologisch diepvriesfruit naar keuze (bv. blauwe bessen, aardbeien, frambozen) uit onze boodschappenlijst
  • Kokosrasp, amandelschaafsel, gehakte nootjes (optioneel)

Bereidingswijze

Verkruimel de koekjes. Smelt de boter voor de bodem en voeg wanneer deze is gesmolten de koekkruimels toe. Vet de springvorm in met een klein beetje boter en verdeel het mengsel over de bodem en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet dit minstens 10 minuten in de koelkast. Splits de eiwitten van de eierdooiers en houdt beiden apart. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap boven een kommetje het binnenste eruit. Klop dit samen met de dooiers, kokosbloesemsuiker of Erythritol totdat er een romig mengsel is ontstaan. Smelt de chocolade samen met de roomboter voor het chocolademengsel. Niet laten koken, alleen smelten. Klop de eiwitten met een mixer of garde. Zorg ervoor dat de kloppers of garde goed schoon zijn en dat de beslagkom goed ontvet en droog is. Als de beslagkom kan worden omgekeerd zonder dat de eiwitten eruit vallen, zijn ze goed stijf.
Verwarm de oven voor op 160 graden (hete lucht 150 graden). Voeg het dooier-suikermengsel, het meel en de eiwitten samen en roer deze door het chocolademengsel. Spatel er als laatste het fruit doorheen. Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel er het chocolademengsel over. Zet de taart 45 minuten in de oven. Aan de binnenkant blijft deze een beetje smeuiïg. Haal de chocoladetaart uit de oven en verdeel er wat kokosrasp, amandelschaafsel en/of gehakte nootjes over.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl