Wafels als ontbijt met vruchten en Griekse yoghurt

Wafels


Wafels als ontbijt met vruchten en Griekse yoghurtWafels worden veelal gegeten als gebak bij de koffie of thee. De ingrediënten van deze wafels maken ze zeer geschikt als ontbijt.Haver behoort tot deMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

januari 13, 2023


Spruitjes met knoflook, afgeblust met balsamico azijn

Spruitjes


Spruitjes met knoflook, afgeblust met balsamico azijn Spruitjes, de een vindt ze heerlijk en de ander laat ze liever staan. Spruitjes worden meestal gekookt of gestoomd. Eenmaal gaar wordt er vaak eenMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

december 31, 2022


Stoofschotel à al chili con carne

Stoofschotel


Stoofschotel à la chili con carne Deze chili con carne noemen we stoofschotel omdat het gerecht gaar wordt gestoofd. Oorspronkelijk komt  het gerecht chili con carne uit Mexico. Maar ook wordt erMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

december 18, 2022


Uiensoep met tijm en laurier, overbakken met kaas

Uiensoep


Uiensoep met tijm en laurier, overbakken met kaas Deze uiensoep kan als lunchgerecht of diner worden gegeten. Ook is het een prima voorgerecht.  Serveer dan kleinere porties. Uien behoren tot de look-Meer lezen…

Bereidingstijd: ,

december 6, 2022


Hoisin woksaus maken

Woksaus maken


Hoisin woksaus maken  Kant en klare woksauzen bevatten veelal meerdere ongezonde toevoegingen. Over het algemeen zit er suiker in, tarwe en maiszetmeel. Hoisin woksaus wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken. HetMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

november 27, 2022


Hartige pannenkoekjes met bloemkool

Hartige pannenkoekjes


Hartige pannenkoekjes met bloemkool Hartige pannenkoekjes worden veelal bereid met kaas, vlees, vis en/of groente. In dit recept maakt de bloemkool de pannenkoekjes hartig. Bloemkool is een veelzijdige groente met een enormeMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

november 20, 2022


Noodles met kip en taugé van glutenvrije mie

Noodles


Noodles met kip en taugé van glutenvrije mie Noodles of mie worden meestal gemaakt van tarwe. Met het graansoort tarwe is in de loop der jaren teveel is geknoeid. Het bevat omMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

november 12, 2022


Grote garnalen met masala

Grote garnalen


Grote garnalen met masala Grote garnalen met kop worden gamba’s genoemd. Zonder kop zijn het scampi’s. De mooie roze kleur hebben ze te danken aan het stofje astaxanthine. Dit is een carotenoïde. Carotenoïde isMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

november 6, 2022


Quinoa salade met kip

Quinoa salade


Quinoa salade met kip Een lekkere frisse quinoa salade, die ook makkelijk is om mee te nemen als lunchgerecht. Quinoa heeft een hoge voedingswaarde en behoort tot de pseudo-granen. Dit pseudo-graan isMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

oktober 28, 2022


Gemarineerde kip

Gemarineerde kip


Gemarineerde kip Dit kipgerecht wordt bereid met kipfilet. Kipfilet is een mager stukje gevogelte en kan op heel veel verschillende manieren worden klaargemaakt. Sommige mensen vinden een gebakken stukje kipfilet te droog.Meer lezen…

Bereidingstijd: ,

oktober 16, 2022


Vegan pasta met sojasaus en sesamzaadjes

Vegan pasta


Vegan pasta met sojasaus en sesamzaadjes Een gezonde vegan pasta, bereid met gele linzen spaghetti. Linzen behoren tot de peulvruchten. Ze bevatten complexe koolhydraten en hebben een positief effect op de bloedsuikerspiegel.Meer lezen…

Bereidingstijd: ,

oktober 2, 2022


Flatbread maken met havermout en kruiden

Flatbread


Flatbread maken met havermout en kruiden Flatbread wordt veelal bereid met tarwebloem. Bloem houdt men over wanneer uit het meel de zemelen in kiemen zijn gezeefd. Tarwe is niet de meest gezondeMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

september 23, 2022


Page 8 of 25