Romige saté van kip met pindakaas en gember

Home » Romige saté van kip met pindakaas en gember

Romige saté van kip met pindakaas en gember

In dit saté recept wordt gember gebruikt. Gember is de wortel van de Zingiber officinale oftewel gemberplant. Gember heeft een pittige smaak en kan in redelijk veel recepten worden toegepast. De gemberwortel bevat vitamine B1, B2, B6 en vitamine C. Vitamine B1 helpt o.a. bij het ontgiften van het lichaam en speelt een rol bij de prikkelgeleiding in zenuwcellen. Vitamine B2 speelt o.a. een rol bij het aanmaken van rode bloedlichaampjes. Vitamine B6 is o.a. belangrijk voor de stofwisseling van aminozuren en vorming van collageen. Vitamine C is een krachtige antioxidant en belangrijk voor een gezond immuunsysteem. Ook bevat gember de mineralen ijzer en calcium. IJzer is belangrijk voor het aanmaken van bindweefsel bij het genezen van wondjes. Calcium is o.a. betrokken bij de overdracht van zenuwprikkels en samentrekken van de hartspier. Gember heeft een ontstekingsremmende en reinigende werking en kan mogelijk verlichting brengen bij misselijkheid. Om die reden wordt er vaak gemberthee gedronken.

Geschikt voor 2 personen | glutenvrij | lactosevrij | diner

Ingrediënten

Bereidingswijze

Snijd de kipfilets in wat grotere stukken, de sjalotten in halve ringen en de tomaten in achten. Schil het stukje gember en snijd in kleine stukjes. Verwijder de zaadlijsten en pitjes uit het pepertje en snijd het fijn. Pers de knoflookteentjes. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de sjalotten met het pepertje kort. Voeg de stukken kip toe en bak deze rondom een beetje bruin. Bak de knoflook even mee (optioneel). Doe er dan de tomaten bij en na 1 minuut de pindakaas, vijfkruidenpoeder en vissaus. Roer goed door en vul aan met wat water. Laat het geheel zachtjes inkoken totdat de kip gaar is en de saus wat dikker is. Roer er als laatste de kokosmelk door. Geen liefhebber van kokos? Gebruik dan haverroom. Garneer eventueel met een beetje verse peterselie. 

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl