IJsthee maken met hibiscusthee en sinaasappel

Home » IJsthee maken met hibiscusthee en sinaasappel

IJsthee maken met hibiscusthee en sinaasappel

IJsthee maken is heel makkelijk en ook leuk om te doen. IJsthee is heerlijk fris tijdens de warmere dagen. Omdat ijsthee ijskoud behoort te zijn is het verstandig om er kleine slokjes van te nemen. Het is namelijk niet goed wanneer een warm lichaam ineens een ijskoude grote hoeveelheid drank binnenkrijgt. Het is een soort ‘shock’ voor het lijf. Ook gaat het lichaam dan aan de slag om weer op temperatuur te komen waardoor men het nog warmer krijgt. Neem daarom kleine slokjes en houd even in de mond alvorens het door te slikken. Kant en klare ijsthee bevat meestal suiker en/of andere minder gezonde ingrediënten. Een goede keuze is om deze zelf te maken. Om de ijsthee toch een zoetere smaak te geven gebruiken we in dit recept erythritol of berkensuiker.

Erythritol is een natuurlijk zoetmiddel. Door natuurlijke fermentatie van glucose door een gist ontstaat deze polyol (organische chemische verbinding). Het komt o.a. voor in bepaalde vruchten. Het heeft geen nadelig effect op de bloedsuikerspiegel omdat het wel wordt opgenomen maar niet wordt afgebroken waardoor er geen energie vrijkomt. Een stabiele bloedsuikerspiegel draagt bij aan het behoud van een gezond gewicht. Erythritol heeft ongeveer 70-75% van de zoetkracht van gewone suiker.

Berkensuiker oftewel xylitol is eveneens een natuurlijke zoetstof. Het is net als erythritol een polyol, ook wel suikeralcohol genoemd. Het komt voor in de schors van de berkenboom en in bepaalde vruchten en groente. Ook berkensuiker heeft een hele lage glycemische index (stijging bloedsuikerspiegel) en is eveneens een uitstekende vervanger van geraffineerde suiker. De zoetkracht is dezelfde als die van erythritol.

Geschikt voor 8 glazen | glutenvrij | lactosevrij | veganistisch | bijgerecht

Ingrediënten

  • 2 Liter water (gefilterd)
  • 2 Zakjes biologische hibiscusthee (voor 1 pot)
  • 2 Sinaasappels
  • 4 Theelepels erythritol of berkensuiker uit onze boodschappenlijst
  • IJsklontjes 

Bereidingswijze

Kook het water en laat de erythritol of berkensuiker kort meekoken. Laat het water een beetje afkoelen en doe er de theezakjes in. Laat de thee 15 minuten trekken. Pers 1 sinaasappel uit en roer het sap door de hibiscusthee. Zet de thee in een kan in de koelkast totdat hij goed koud is. Doe in elk glas een ijsklontje of doe meerdere ijklontjes in een kan en schenk er de thee op. Versier elk glas met een schijfje sinaasappel.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl