Dessert met dadels, kwark en vruchten

Home » Dessert met dadels, kwark en vruchten

Dessert met dadels, kwark en vruchten

In dit dessert worden medjouldadels gebruikt. Medjouldadels zijn groter dan de gewone kleinere dadels. Ook hebben ze meer smaak. Dadels zijn erg vezelrijk wat bijdraagt aan een goede darmgezondheid. Verse dadels bevatten redelijk wat vitamine B5, B6 en B11. Vitamine B5 (pantotheenzuur) speelt een centrale rol in de eiwitten-, vetten- en koolhydratenstofwisseling en ondersteunt de werking van de bijnieren. Vitamine B6 (pyridoxine) is o.a. belangrijk voor de vorming van collageen en de aanmaak van rode bloedlichaampjes. Vitamine B11 oftewel foliumzuur is o.a. betrokken bij de ontwikkeling van het ruggemerg en hersenen van een ongeboren vrucht en bij de aanmaak van rode bloedcellen. De mineralen kalium en koper zijn rijkelijk aanwezig in dadels. Kalium speelt een belangrijke rol bij regulering van de bloeddruk, geleidt zenuwprikkels en zorgt voor een goede werking van de spieren, dus ook de hartspier. Koper is een spoorelement en onmisbaar voor de ijzerstofwisseling en aanmaak van rode bloedcellen. Ook is koper belangrijk voor de gezondheid van het immuunsysteem.

Geschikt voor 4 porties | glutenvrij | lactosevrij | nagerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Haal de pit uit de dadels en snijd ze in kleine stukjes. Doe ze in een kommetje en giet er de melk bij. Laat dit even weken. Verkruimel de koekjes. Doe het amandelmeel of amandelmeel met havervlokken bij de dadels met melk, pureer het met een staafmixer en roer er de verkruimelde koekjes onder.
Klop het eiwit stijf met een mixer en schep het onder de kwark met een beetje citroensap. Schep het dadelmengsel op de bodem van de glaasjes. Schep er het kwarkmengsel op en als laatste de vruchtjes. Zet het in de koelkast tot gebruik.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl