Avocado met ei uit de oven met salade

Avocado met ei


Avocado met ei uit de oven met saladeAvocado met ei is een heerlijke combinatie en makkelijk te bereiden. De avocado vindt zijn oorsprong in Mexico en kan bruin, donkergroen en bijna zwartMeer lezen…

Bereidingstijd:

oktober 18, 2020


Vegetarische spaghetti met broccoli

Vegetarische spaghetti


Vegetarische spaghetti met broccoli Een heerlijke vegetarische spaghetti bereid met kaas. Het is goed om zeker 2 keer per week geen vlees of vis te eten. De mens heeft vlees en visMeer lezen…

Bereidingstijd:

oktober 11, 2020


Kokoscake gezoet met vijgen of dadels

Kokoscake


Kokoscake met vijgen of dadels Deze kokoscake valt zeer in de smaak bij iedereen die van kokos houdt. Kokosmeel is ideaal om mee te bakken. Het is glutenvrij en kan in veelMeer lezen…

Bereidingstijd:

oktober 3, 2020


Mosterdsoep met pastinaak en prei

Mosterdsoep


Mosterdsoep met pastinaak en prei Deze mosterdsoep is een heerlijke soep met verse groenten. Pastinaak bevat veel koolhydraten en is om die reden geschikt als vervanger voor de aardappel. Pastinaak heeft veelMeer lezen…

Bereidingstijd:

september 25, 2020


Pastinaak rösti’s met knoflook

Pastinaak


Pastinaak rösti’s Pastinaak is zeer geschikt als vervanger voor de aardappel. De witte wortel bevat veel koolhydraten die we ‘langzame koolhydraten‘ noemen. Dit wil zeggen dat de glycemische index niet hoog is.Meer lezen…

Bereidingstijd:

september 18, 2020


Kaasstengels maken met amandelmeel

Kaasstengels


Kaasstengels maken met amandelmeel Kaasstengels worden veelal bereid met bladerdeeg. Bladerdeeg bevat tarwebloem. Tarwebloem is niet het meest gezonde meel. Met tarwe is in de loop der jaren teveel geknoeid waardoor hetMeer lezen…

Bereidingstijd:

september 12, 2020


Zoete aardappelsalade met linzen

Zoete aardappelsalade


Zoete aardappelsalade met linzen Linzen zijn vetarm en rijk aan eiwitten. Daarnaast bevatten ze meervoudige koolhydraten, vitaminen B, calcium, magnesium, ijzer, kalium en zink. Ze bevatten ongeveer 4 keer zoveel vezels danMeer lezen…

Bereidingstijd:

september 8, 2020


Portobello gevuld met courgette en tomaat

Portobello


Portobello gevuld met courgette en tomaat De portobello is een reuze kastanjechampignon. Deze paddenstoel is uitermate geschikt om te vullen. Paddenstoelen zijn vezelrijk en bevatten veel eiwitten. Omdat ze eiwitrijk zijn wordenMeer lezen…

Bereidingstijd:

september 6, 2020


Stoofpotje maken met linzen op Marokkaanse wijze

Stoofpotje maken


Stoofpotje maken met linzen op Marokkaanse wijze Linzen zijn peulvruchten en een bron van eiwitten. Ze bevatten ongeveer 4 keer zoveel vezels dan zilvervliesrijst. Vezels kunnen bijdragen aan het behoud van gezondeMeer lezen…

Bereidingstijd:

augustus 31, 2020


Gehaktbrood

Gehaktbrood


Gehaktbrood Gehaktbrood kan zowel warm als koud worden gegeten. Heerlijk bij de lunch of diner. Tijdens warme dagen is het lekker om koud te serveren bij bijvoorbeeld een salade. Het kan ookMeer lezen…

Bereidingstijd:

augustus 23, 2020


Zeekraal met zalm en tomaatjes uit de wok

Zeekraal


Zeekraal met zalm en tomaatjes uit de wok Zeekraal is een landplantje dat groeit op stranden of tussen mangroven. Het heeft een zilte smaak omdat het tijdens de groei zout opneemt. ZeekraalMeer lezen…

Bereidingstijd:

augustus 17, 2020


Quinoa koken met knoflook-garnalen

Quinoa koken


Quinoa koken met knoflook-garnalen Quinoa behoort tot de pseudo-granen. Door de hoge voedingswaarde mag het wel een gezond voedingsmiddel worden genoemd. Het gezonde zaad oftewel pseudo-graan is rijk aan sporenelementen en flavonoïden.Meer lezen…

Bereidingstijd:

augustus 7, 2020


Page 14 of 24