Salade met feta en peer

Home » Salade met feta en peer

Salade met feta en peer

Deze salade met feta en peer kan als maaltijdsalade worden gegeten maar ook als voorgerecht. Pas in dat geval de hoeveelheden wat aan. Feta is een hele lekkere witte kaas die zacht is van smaak en het heel goed doet in een salade. Er bestaan verschillende soorten feta. Kijk voor de meest gezonde keuze in onze boodschappenlijst. Feta is heerlijk in combinatie met peer en walnoot. Walnoten zijn gezond vanwege de omega 3 vetzuren. De in walnoten aanwezige polyfenolen kunnen ontstekingsremmend werken. Ook bevatten walnoten melatonine. Dit slaaphormoon hebben we nodig voor een goede nachtrust. We maken het ook zelf aan tijdens de nacht. Mensen met te weinig nachtrust en/of slaapproblemen maken dus ook te weinig melatonine aan. Regelmatig een kleine hoeveelheid walnoten eten kan bijdragen aan een betere nachtrust. 

Geschikt voor 4 personen | vegetarisch

Ingrediënten

Bereidingswijze

Was de sla, meng de olijfolie met balsamico azijn, mosterd en peper  stevia of kokosbloesemsuiker. Schil de peren (mag ook met schil) en verdeel in dunne partjes en snijd de sjalotjes in ringetjes. Verdeel de sla over de borden en leg de sjalotringen erop. Besprenkel met de dressing. Verdeel de partjes peer over de sla en verkruimel de feta erover. Garneer met de walnoten in alfalfa.

Gezond boodschappen doen met de How2behealthy app

How2behealthy bij RTLZ

Boek een afspraak online

 Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl