Nasi maken met groenten, kip en kerrie

Home » Nasi maken met groenten, kip en kerrie

Nasi maken met groenten, kip en kerrie

Nasi maken kan op veel verschillende manieren. Deze beetje speciale versie van nasi wordt bereid met courgette en witte kool. Courgette komt oorspronkelijk uit Mexico. Het is een zeer veelzijdige groente. De smaak van courgette is niet heel uitgesproken en past daarom in veel gerechten, zoals ovengerechten, pasta’s, salades en soep. Ze kan makkelijk worden gecombineerd met andere groentes. Zeaxanthine en luteïne zijn natuurlijke kleurstoffen in courgette die beiden een antioxidanten werking hebben, evenals vitamine A en C, die ook in courgette zijn te vinden. Ook bevat deze gezonde groente omega 3 vetzuren. Omega 3 vetzuren (alfa-linoleenzuur, EPA en DHA) hebben een ontstekingsremmende werking.

Witte kool bevat o.a. de polyfenolen pinoresinol en lariciresinol. Polyfenolen zijn plantenstoffen. Het zijn chemische verbindingen in planten. Pinoresinol en lariciresinol behoren tot de lignanen (plantaardig oestrogeen). Deze zouden een gunstig effect kunnen hebben op de hormoonbalans. Ook bevat de kool glucosinolaten. Dit zijn zwavelhoudende verbindingen. Het zijn krachtige antioxidanten met een anti bacteriële werking. Witte kool is rijk aan vitamine C en K.

Geschikt voor 2 personen | glutenvrij | lactosevrij | diner

Ingrediënten

Bereidingswijze

Snijd de kip in stukjes, de ui in kwart ringen, de courgette in blokjes en de witte kool in smalle reepjes. Pers het knoflookteentje en halveer de tomaatjes. Kook de rijst volgens de aanwijzingen met een beetje zout. Verhit een beetje olie in een wokpan en roerbak de kip met wat zout en peper enkele minuten. Voeg het kerriepoeder toe en bak kort mee. Doe er de knoflook en ui bij en na 2 minuten de courgette, witte kool en tomaatjes. Wok dit nog 2 minuten en voeg de rijst toe. Hak de peterselie en schep deze eronder.

Geen liefhebber van knoflook? Laat deze dan weg.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl