Minestrone soep

Home » Minestrone soep

Minestrone soep

Minestrone soep is een Italiaanse soep met veel verschillende soorten groenten. Het Italiaanse woord voor soep is ‘minestra’, waarvan ‘minestrone’ het vergrootwoord is. Letterlijk betekent het dus ‘grote soep’. De bedoeling is dan ook dat de soep rijkelijk is gevuld met veel groenten en bonen. Uiteraard kan er met de groenten worden gevarieerd naar wens. Meestal zijn de bonen witte bonen maar er kan ook voor andere peulvruchten worden gekozen, zoals kikkererwten of erwten. Vaak wordt er ook Parmezaanse kaas aan de soep toegevoegd of erbij geserveerd. Geen liefhebber van Parmezaanse kaas? Serveer er dan andere kaas bij of laat de kaas weg. Minestrone soep is een voedzame maaltijdsoep waarin de stukken groenten goed zichtbaar zijn en beetgaar. 

Geschikt voor meerdere porties | glutenvrij | vegetarisch | diner

Ingrediënten

Bereidingswijze

Snijd kleine roosjes van de bloemkool en de ui in kwart ringen. Schil de winterpeen en snijd deze in dunne halve plakken of kwart plakken. Snijd de courgette in kwart plakken en verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd deze in blokjes. Ontvel de tomaten door ze in te kruisen en onder te dompelen in gekookt water heet water. Spoel ze af onder de koude kraan. Haal het vel er vanaf, deel ze in vieren en verwijder de zaadlijsten. Verhit een scheut rijstolie in een soeppan en fruit de ui met wortel kort en bak even de tomatenpuree mee. Voeg het water toe en breng het aan de kook met een beetje zout. Doe er de andere gesneden groenten bij, behalve de tomaten, met het bouillonblokje, rozemarijn en/of de andere kruiden en laurierblad. Kook de groenten zachtjes 15 minuten. Voeg de tomaten toe en wat peper en kook nog 5 minuten. Hak de peterselie en roer deze door de soep met de bonen. Rasp de parmezaanse kaas grof en serveer deze bij de soep.

.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl