Kokoscake gezoet met vijgen of dadels

Home » Kokoscake gezoet met vijgen of dadels

Kokoscake met vijgen of dadels

Deze kokoscake valt zeer in de smaak bij iedereen die van kokos houdt. Kokosmeel is ideaal om mee te bakken. Het is glutenvrij en kan in veel recepten worden gebruikt. Kokosmeel is zeer vezelrijk en bevat laurinezuur. Omdat kokosmeel veel vocht opneemt is er minder van nodig dan van bepaalde andere meelsoorten. Er bestaat namelijk de kans dat de cake te droog wordt als er teveel van wordt gebruikt.. Kokosmeel kan ook worden gemengd met een ander meelsoort zoals havermeel of amandelmeel. Vet het bakblik ook altijd goed in of bekleed met bakpapier om plakken te voorkomen. Door vijgen, dadels of andere gedroogde vruchten aan de cake toe te voegen, zoals in dit recept, kan er minder suiker worden gebruikt daar deze vruchten erg zoet zijn.

Geschikt voor 1 cake | glutenvrij | gebak

Ingrediënten

  • 70 Gram kokosmeel
  • 250 Ml biologische kokosmelk uit onze boodschappenlijst
  • 4 Eieren (biologisch)
  • 2 Eetlepels Erythritol of kokosbloesemsuiker
  • 8 Gedroogde vijgen of dadels
  • Halve theelepel gemalen vanille
  • 1 Theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 1 Theelepel ceylonkaneel
  • Beetje Himalayazout of  Keltisch zeezout
  • Handje kokossnippers of amandelschaafsel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem een cakeblik en bekleed met bakpapier of vet in met een beetje rijstolie of ongezouten roomboter. Doe de eieren met de kokosmelk in een beslagkom en klop dit goed met een garde of met een mixer op de laagste stand. Voeg de Erythritol of kokosbloesemsuiker, vanille, ceylonkaneel, wijnsteenbakpoeder en zout toe en klop of mix tot het een mooi glad beslag is. Snijd de dadels of vijgen in kleine stukjes en voeg deze toe aan het beslag en roer er goed onder. Doe het beslag in het cakeblik en zet in het midden van de oven. Controleer na 35 minuten of de cake gaar is door er met een prikker voorzichtig in te steken. Indien de cake nog niet gaar is laat hem dan nog 10 minuten langer in de oven. Laat de cake goed afkoelen en garneer met kokossnippers of amandelschaafsel. Serveer voor de liefhebbers met een lepel kokosyoghurt of naturel volle Turkse yoghurt.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl