Hoe oud ben ik? Doe de AGE-Reader test!

Hoe oud ben ik

"Hoe oud ben ik precies" en "wat is mijn echte leeftijd" zijn vragen die we bij How2behealthy graag beantwoord zien. Als het lichaam snel(ler) veroudert dan is er een verhoogd risico op het ontstaan van rimpels, verlies van vitaliteit en meerdere ziekten zoals u hieronder kunt lezen. 

How2behealthy biedt dan ook meerdere "leeftijd testen" die een goede indicatie geven van onze echte leeftijd en daarmee de aanwezigheid van een verhoogd risico op het ontstaan van welvaartsziekten als diabetes type 2 en hart en vaatziekten.

Onze testen:

  • De Body-Vital-Check
  • De Age-Reader test | meting incl. documentatie met adviezen voor slechts €25 en een vervolgmeting voor €20

De AGE Reader biedt een onmiddellijke cardiovasculaire risicovoorspelling in 12 seconden en een anti-aging test in 1! De AGE-lezer is ontworpen voor patiëntvriendelijke diagnose en stelt ons in staat om de juiste zorg te geven om ziekte en vroegtijdige veroudering (progressie) te voorkomen. De methode is handig, gemakkelijk te gebruiken en uitgebreid gevalideerd.

Wat zijn AGE's?

Verjonging doe je door AGE's te voorkomen. AGE staat voor Advanced Glycation Endproducts. Dit zijn verbindingen tussen suikers en eiwitten. Een hoog gehalte aan bloedsuiker is ongezond. Deze bloedsuiker bindt zich aan eiwitten. Deze AGE's worden gezien als belangrijke oorzaak van veroudering. Door AGE's bestaat bijvoorbeeld crosslinking. Dit betekent dat er willekeurige dwarsverbindingen in je collageen ontstaat. In je huid wordt dit zichtbaar als rimpels en verlies van elasticiteit. In andere delen van je lichaam zoals hart en bloedvaten neemt de elasticiteit van weefsel af. Vergelijk dit met leer. Jong leer is soepel en oud leer gaat barsten en gaat stuk. 

Lange tijd werd gedacht dat deze AGEs met name voor complicaties zorgden bij mensen met diabetes, nierproblemen of hart- en vaatziekten. Dankzij jarenlang onderzoek door professor Helen Vlassara weten we nu dat het een veel groter probleem is. Veel ziektes worden in verband gebracht met teveel AGEs: diabetes en de complicaties ervan, hart en vaatziektes, insuline resistentie, alzheimer, ontstekingsziektes etc. Bij een groot deel van deze ziektes gaat het lichaam zelf meer AGEs produceren en worden ze bovendien niet goed afgebroken. Deze ziektes lijken dus zowel oorzaak als gevolg te zijn van teveel AGE's.

De afbeelding hieronder laat zien hoe AGE’s kunnen leiden tot de ontwikkeling van vasculaire complicaties via 2 verschillende trajecten: een verbinding aangaan met de receptor van AGE’s en een cross-link aangaan met eiwitten.

AGE's

Verjonging en voorkomen ziektes door minder AGE's

leeftijd test

Op de vraag hoe oud ben ik nu eigenlijk te beantwoorden, is het dus belangrijk om de hoeveelheid AGE's te meten. Tijdens zijn leven bouwt iemand steeds meer AGE’s op, maar deze ontwikkeling gaat sneller bij patiënten met aandoeningen als diabetes type 2, nierfalen en hart- en vaatziekten.  Bovendien zijn ze waardevol bij het voorspellen van cardiovasculaire morbiditeit en mortaliteit.

Wanneer AGE’s eenmaal zijn opgebouwd, blijven ze lang in het weefsel. Dit wordt grotendeels bepaald door de levensduur van het eiwit waaraan de AGE’s worden gecrosslinkt. De levensduur van een eiwit in weefsel kan zelfs oplopen tot zeven jaar, wat betekent dat opgebouwde AGE’s naar verwachting jarenlang in weefsel kunnen verblijven. Ook heeft men specifieke receptoren ontdekt waaraan AGE's zich kunnen koppelen. Deze receptoren heten RAGE's en indien deze door AGE's geactiveerd worden dan ontstaat een grote hoeveelheid vrije radicalen. Oxidatie dus. Er is dus een directe relatie tussen het aantal AGE's en oxidatie, een andere belangrijke oorzaak van veroudering.

Waar vind je AGE's?

Studies laten zien dat AGE's in veel producten verstopt zitten. Ze worden als extra voedingsstof aan producten toegevoegd om de smaak te versterken. AGE’s worden ook buiten het lichaam gevormd door de verhitting van voeding en zo in het lichaam opgenomen. Voorbeelden van voeding met een hoog AGE-niveau zijn cola en crème brulée. Een andere manier waarop AGE’s worden opgenomen is door roken.

Gevolgen met betrekking tot de huid

AGE’s hopen zich op in het gehele lichaam, ook in de huid. Doordat AGE’s cross-linken met proteïnen zoals collageen en elastine, worden deze proteïnen beschadigd. Dit heeft de ontwikkeling van rimpels en een verminderde elasticiteit tot gevolg, wat uiteindelijk leidt tot een oudere huid en uiterlijk. Hier vindt u een duidelijk overzicht van de effecten die AGE’s hebben op de huid.

 

AGE's meten: kosten en werkwijze

Hoe oud ben ik? Met de AGE meting krijgt u een goede indicatie. U wordt gevraagd om de binnenkant van uw ontblote onderarm op de AGE Reader te leggen. De huid van uw arm moet het kleine venster aan de bovenzijde van de AGE Reader volledig afdekken. De complete meting duurt slechts 12 seconden. Ook wordt uw bloeddruk gemeten en binnen het meetresultaat meegenomen.

De meting is geheel veilig en u voelt er niets van. Er is direct een rapport van het meetresultaat beschikbaar. Tevens ontvangt u een document met waardevolle tips om de hoeveelheid AGE's te verminderen! Aanvullende opties:

  • Volledige health check: AGE-Reader meting + Body-Vital Check gecombineerd voor slechts €75
  • Wilt u uitgebreider op de testresultaten ingaan? Dan is het How2stayhealthy programma voor u interessant of
  • Een (extra) consult (€30 per 30 min.) 
 
How to be healthy
   Hoe oud ben ik? Doe de Age-reader test voor slechts €25! 
Achternaam*
E-mail*
Plaats
Uw vraag of opmerking
how2beyoung_des