Hoe oud ben ik

AGE-Reader test

Een unieke test voor slechts €25 die Advanced Glucation End Products (AGE's) in het huidweefsel meet.
AGE's zijn een belangrijke indicator van veroudering en voorspeller van ziekten.

Voor wie?

De AGE Reader biedt een onmiddellijke patiëntvriendelijke cardiovasculaire risicovoorspelling in 12 seconden. Voor iedereen die een medische onderbouwde indicatie wilt hoe snel het verouderingsproces van binnenuit vordert en een risicovoorspelling op veelvoorkomende ziekten.  

✔ Laagdrempelige meting in 12 seconden

✔ Identificeren van personen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of diabetes.

✔ Antiveroudering en huidzorg: identificeren van personen met verhoogde Advanced Glycation Endproduct-niveaus om de huidzorg te verbeteren en veroudering tegen te gaan

✔ Meet hoeveelheid AGE's in huidweefsel en vergelijkt dit met proefpersonen van vergelijkbare leeftijd.

✔ Een ideaal hulpmiddel voor medische keuringen (op grote schaal) in verschillende omgevingen: particulieren, apotheken en bedrijven een medische check-up, en helpt bij een gezonde levensstijl.

✔ De test is onderdeel van ons Vitaliteitsprogramma voor bedrijven

✔ De meetresultaten zijn een motivatiemiddel voor patiënten om hun levensstijl aan te passen.

✔ Slechts €25. Optioneel: combineer met de Body-Vital-Check en 1 uur advies (alleen in Maastricht)!

✔ Testlocatie: Maastricht, Amsterdam en Mill

Wat is de AGE-Reader test?

"Hoe oud ben ik precies" en "wat is mijn echte leeftijd" zijn vragen die we bij How2behealthy graag beantwoord zien. Als het lichaam snel(ler) veroudert dan is er een verhoogd risico op het ontstaan van rimpels, verlies van vitaliteit en meerdere ziekten zoals u hieronder kunt lezen. 

De AGE Reader biedt een onmiddellijke cardiovasculaire risicovoorspelling en een anti-aging test in 1 binnen 12 seconden ! De AGE-lezer is ontworpen voor patiëntvriendelijke diagnose en stelt ons in staat om de juiste zorg te geven om ziekte en vroegtijdige veroudering (progressie) te voorkomen. De methode is handig, gemakkelijk te gebruiken en uitgebreid gevalideerd.

Wat zijn AGE's

Verjonging doe je door AGE's te voorkomen. AGE staat voor Advanced Glycation Endproducts. Dit zijn verbindingen tussen suikers en eiwitten. Een hoog gehalte aan bloedsuiker is ongezond. Deze bloedsuiker bindt zich aan eiwitten. Deze AGE's worden gezien als belangrijke oorzaak van veroudering. Door AGE's bestaat bijvoorbeeld crosslinking. Dit betekent dat er willekeurige dwarsverbindingen in je collageen ontstaat. In je huid wordt dit zichtbaar als rimpels en verlies van elasticiteit. In andere delen van je lichaam zoals hart en bloedvaten neemt de elasticiteit van weefsel af. Vergelijk dit met leer. Jong leer is soepel en oud leer gaat barsten en gaat stuk. 

Lange tijd werd gedacht dat deze AGEs met name voor complicaties zorgden bij mensen met diabetes, nierproblemen of hart- en vaatziekten. Dankzij jarenlang onderzoek door professor Helen Vlassara weten we nu dat het een veel groter probleem is. Veel ziektes worden in verband gebracht met teveel AGEs: diabetes en de complicaties ervan, hart en vaatziektes, insuline resistentie, alzheimer, ontstekingsziektes etc. Bij een groot deel van deze ziektes gaat het lichaam zelf meer AGEs produceren en worden ze bovendien niet goed afgebroken. Deze ziektes lijken dus zowel oorzaak als gevolg te zijn van teveel AGE's.

Hoe werkt het?

Hoe oud ben ik? Met de AGE meting krijgt u een goede indicatie.

  • U wordt gevraagd om de binnenkant van uw ontblote onderarm op de AGE Reader te leggen. De huid van uw arm moet het kleine venster aan de bovenzijde van de AGE Reader volledig afdekken.
  • De complete meting duurt slechts 12 seconden. Ook wordt uw bloeddruk gemeten en binnen het meetresultaat meegenomen.
  • De meting is geheel veilig en u voelt er niets van. Er is direct een rapport van het meetresultaat beschikbaar. 

Op de vraag hoe oud ben ik nu eigenlijk te beantwoorden, is het dus belangrijk om de hoeveelheid AGE's te meten. Tijdens zijn leven bouwt iemand steeds meer AGE’s op, maar deze ontwikkeling gaat sneller bij patiënten met aandoeningen als diabetes type 2, nierfalen en hart- en vaatziekten.  Bovendien zijn ze waardevol bij het voorspellen van cardiovasculaire morbiditeit en mortaliteit.

Wanneer AGE’s eenmaal zijn opgebouwd, blijven ze lang in het weefsel. Dit wordt grotendeels bepaald door de levensduur van het eiwit waaraan de AGE’s worden gecrosslinkt. De levensduur van een eiwit in weefsel kan zelfs oplopen tot zeven jaar, wat betekent dat opgebouwde AGE’s naar verwachting jarenlang in weefsel kunnen verblijven.

Ook heeft men specifieke receptoren ontdekt waaraan AGE's zich kunnen koppelen. Deze receptoren heten RAGE's en indien deze door AGE's geactiveerd worden dan ontstaat een grote hoeveelheid vrije radicalen. Oxidatie dus. Er is dus een directe relatie tussen het aantal AGE's en oxidatie, een andere belangrijke oorzaak van veroudering.

Waar vind je AGE's?

Studies laten zien dat AGE's in veel producten verstopt zitten. Ze worden als extra voedingsstof aan producten toegevoegd om de smaak te versterken. AGE’s worden ook buiten het lichaam gevormd door de verhitting van voeding en zo in het lichaam opgenomen. Voorbeelden van voeding met een hoog AGE-niveau zijn cola en crème brulée. Een andere manier waarop AGE’s worden opgenomen is door roken.

Gevolgen met betrekking tot de huid

AGE’s hopen zich op in het gehele lichaam, ook in de huid. Doordat AGE’s cross-linken met proteïnen zoals collageen en elastine, worden deze proteïnen beschadigd. Dit heeft de ontwikkeling van rimpels en een verminderde elasticiteit tot gevolg, wat uiteindelijk leidt tot een oudere huid en uiterlijk. Hier vindt u een duidelijk overzicht van de effecten die AGE’s hebben op de huid.

Waarom deze test?

  • De metingen zijn bedoeld om bewustwording omtrent een gezonde levensstijl te vergroten.

  • Bij een 2e meting kan het effect van leefstijl interventies op uw gezondheid gemeten worden.

  • How2behealthy kan de uitkomsten van de test gebruiken, indien client een programma volgt. De uitslag geeft samen met andere gegevens en metingen een nog completer beeld van uw huidige gezondheid.

Kosten

De kosten bedragen €30

Indien u deze test combineert met een adviesconsult (1 uur) bedragen de kosten slechts €75

Hoe oud ben ik

Slechts €30 en gecombineerd met adviesconsult van  uur €75

Onze tevreden klanten zijn het beste bewijs van het succes van How2behealthy

Onze tevreden klanten zijn het beste bewijs van het succes van How2behealthy

"Na 2 weken waren mijn gewrichtsklachten al verdwenen. Bovendien ben ik bijna 20 kilo afgevallen"

"Mijn allergie die mijn leven beheerste is nu onder controle. 4 kilo afvallen zou fijn zijn,maar werden er 10!"

"Mijn migraine is zeker 80-85% minder. Bovendien ben ik behoorlijk wat kilo's afgevallen"

"Ik voel me nu na mijn herstelperiode beter dan voordat ik kanker kreeg"

De AGE-Reader test doen?

Het consult duurt 20 min inclusief het bespreken van de resultaten. De test zelf neemt slechts 30 seconden in beslag. Wilt u deze test combineren met de Body-Vital-Check bodyscan en/of een adviesconsult van 1 uur. Vermeld dit in het opmerkingenveld.  Tips voor een betrouwbare meting:

  • Breng geen body lotion op uw armen aan op de dag van meting.