Pannenkoeken van kikkererwtenmeel

Home » Pannenkoeken van kikkererwtenmeel

Pannenkoeken van kikkererwtenmeel (Socca)

Deze hartige pannenkoeken, ook wel socca genoemd, worden in Zuid-Frankrijk veel gegeten. Er wordt geen suiker toegevoegd en het is een gluten en lactosevrij beslag. De pannenkoeken kunnen worden belegd met groente naar keuze. Probeer ze ook eens met prei, broccoli, paddenstoelen en kruid ze zoals u het zelf lekker vindt. Ook kunt u kleine pannenkoeken maken en deze als brood eten bij een salade. Kikkererwtenmeel bevat veel vezels met een pre-biotische werking. Kikkererwten bevatten koolhydraten met een laag glycemische index (zogenaamde trage koolhydraten) en passen uitstekend in een dieet voor behoud van een gezond gewicht.

Geschikt voor 2 personen | glutenvrij | lactosevrij

Ingrediënten

  • 200 Gram kikkerwtenmeel
  • 100 Gram cherrytomaatjes
  • 200 Gram verse spinazie
  • 1 Rode ui
  • 100 Gram spekjes van de vegetarische slager
  • 600 Ml Water
  • 3 Eetlepels rijstolie
  • Snufje Himalayazout

Bereidingswijze

Meng het kikkererwtenmeel met het water, 1 eetlepel olie en een beetje zout en klop er een beslag van. Laat het even rusten. Zet vervolgens opzij. Snijd de tomaatjes doormidden, pel de ui en snijd er halve ringen van. Bak de pannenkoeken in rijstolie, leg ze op voorverwarmde borden en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak de spekjes, tomaatjes en uien,  in olie enkele minuten en voeg als laatste de spinazie toe. Leg de pannenkoeken op de borden en beleg met het groentemengsel. 

Boek een afspraak online

 Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl