Groente lasagna van pompoenbladeren

Groente lasagna van pompoenbladeren

Bij deze lasagne van pompoen en courgette hebben we onze vingers afgelikt. Met maar weinig ingrediënten een zeer smakelijk gerecht bereiden vind ik het leukste wat er is. En dan is het ook nog eens super gezond.Met deze pompoenlasagne lopen we een beetje vooruit op het seizoen. Pompoenen zijn het hele jaar door te verkrijgen, maar ze zijn het lekkerst rond de oogsttijd in oktober.

Geschikt voor 4 personen | vegetarisch | glutenvrij

Ingrediënten

- 450 g ricotta
- 3 sjalotjes
- 2 tenen knoflook
- 4 takjes verse tijm
- 2 el olijfolie
- 900 g diepvries tuinerwten
- 115 g ongezouten pecannoten
- 700 g pompoen lasagnabladen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de gorgonzola in stukjes. Meng de ricotta met de handmixer met de gorgonzola en crème fraîche tot een zo glad mogelijk mengsel. Snipper de sjalotjes en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes tijm van de takjes.
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot, knoflook en ui 3 min. op laag vuur. Doe de ontdooide tuinerwten in een vergiet en giet er kokend water over. Laat goed uitlekken en meng met de sjalot, knoflook en tijm. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de noten fijn.
Vet de ovenschaal in met de rest van de olie. Maak laagjes van telkens ¼ van de pompoenlasagne, ⅓ van de tuinerwten en ⅓ ricotta.
Bestrooi met de noten. Laat in ca. 60 min gaar worden in de oven. Dek indien nodig af met aluminiumfolie als de noten te donker worden.

Meer lezen?

> Nieuws

> Programma’s

> Ervaringen

> Evenementen

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl