Cheesecake maken met pompoen

Home » Cheesecake maken met pompoen

Cheesecake maken met pompoen

Cheesecake maken kan op ontzettend veel manieren met verschillende ingrediënten. De cake kan koud worden bereid maar ook in de oven. Er kan alleen roomkaas worden gebruikt maar ook in combinatie met verschillende soorten vruchten. Cheesecake maken met pompoen en de passende kruiden smaakt lekker fris maar ook hartig. Een cake die het goed doet in de herfst en winter. Pompoen is zeer veelzijdig. De herfstvrucht bevat de vitamines A, C en E en is daarnaast zeer vezelrijk. Vezels dragen bij aan een goede gezondheid van de darmen. Ook zorgen vezels voor een verzadigend gevoel wat bijdraagt aan afvallen op een gezonde manier. Er zit ook nogal wat bèta caroteen in pompoen. In het lichaam wordt bèta caroteen omgezet in vitamine A. De mineralen koper, ijzer en kalium zijn ook te vinden in pompoen evenals omega 3 vetzuren oftewel alfa-linoleenzuur. Deze gezonde vetzuren kunnen mogelijk helpen de vetten in het bloed (triglyceriden) te verlagen. 

Geschikt voor 1 cake | glutenvrij | vegetarisch | nagerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Doe de pompoenblokjes in een pan en doe er water bij totdat ze net onder water staan met een snufje zout (optioneel). Kook ze ongeveer 15 minuten. Giet de pompoenblokjes af en maal de blokjes in de keukenmachine of met de staafmixer met 1 eetlepel sinaasappelsap en het 5 kruidenpoeder. Zet de pompoenpuree koel.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Breek de koekjes en smelt de boter in een steelpannetje. Maal de gebroken koekjes in een keukenmachine en roer ze onder de gesmolten boter. Neem een springvorm en bekleed de bodem met bakpapier. Schep het boter/koekjesmengsel op de bodem van de springvorm en druk met de bolle kant van een lepel het mengsel goed aan. Doe de roomkaas in de keukenmachine met de erythritol en mix deze even op de laagste stand en daarna steeds een stand hoger. Mix er 1 vóór 1 de eieren door. Neem de pompoenpuree uit de koelkast en schep deze lepel voor lepel goed door het roomkaasmengsel. Schenk het pompoen/roomkaasmengsel in de springvorm. Zet een vuurvaste kom of schaal onder in de oven met wat water. Door de damp blijft de cheesecake zacht. Plaats de springvorm ongeveer 1 uur in het midden van de oven. Laat de cheesecake ook 1 uur, liefst in de oven met de ovendeur op een kier, afkoelen en zet hem daarna enkele uren in de koelkast.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl