Gepofte zoete aardappel met kastanjechampignons en roomkaas

Home » Gepofte zoete aardappel met kastanjechampignons en roomkaas

Gepofte zoete aardappel met kastanjechampignons en roomkaas

De bataat of zoete aardappel wordt vaak als vervanger van de aardappel gebruikt. Gepofte zoete aardappel is net als gepofte aardappel heel makkelijk te bereiden en gezonder voor de bloedsuikerspiegel. Zoete aardappel is koolhydraatrijk maar heeft géén negatief, maar een positief effect op de bloedsuikerspiegel. De koolhydraten die de zoete aardappel bevat zijn complexe koolhydraten. Complexe koolhydraten bevatten vezels omdat deze niet zijn kapotgemaakt of verwijderd. Deze vezels zijn zowel oplosbare - als onoplosbare voedingsvezels. Door de oplosbare vezels worden de koolhydraten langzaam opgenomen, wat zorgt voor een evenwichtige bloedsuikerspiegel. Een evenwichtige bloedsuikerspiegel draagt bij aan het behoud van een gezond gewicht. Ook dragen de vezels bij aan een verzadigend gevoel. De onoplosbare vezels hebben een positief effect op de gezondheid van de darmen. De zoete aardappel is rijk aan antioxidanten en bevat redelijk wat vitamine C en bètacaroteen. Vitamine C is nodig voor het behoud van een gezond immuunsysteem en stimuleert de aanmaak van collageen. Bètacaroteen wordt door het lichaam omgezet in vitamine A. Vitamine A is o.a. weerstand verhogend.

Geschikt voor 2 personen | glutenvrij | vegetarisch | diner

Ingrediënten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Borstel de zoete aardappels schoon en prik ze rondom in met een vork. Leg ze op een bord en bestrijk ze met wat rijstolie. Neem 2 vellen aluminiumfolie en pak ze losjes in, in de folie. Sluit de folie goed af zodat er geen lucht uit kan. Leg ze op de bakplaat of in een ovenschaal. Zet de zoete aardappels 35 minuten in het midden van de oven en controleer of ze gaar zijn door er met prikker voorzichtig in te steken. Zet ze nog 10 à 15 minuten terug wanneer ze nog niet zacht genoeg zijn. Snijd in de tussentijd de kastanjechampignons in plakken en de ui in halve dunne ringen. Neem de zoete aardappels uit de oven en vouw de folie open. Doe een scheut rijstolie in een pan en bak de kastanjechampignons met de uien met wat peper. Snijd de bieslook klein. Meng de roomkaas met de bieslook. Snijd de zoete aardappels in de lengte open en strooi er een beetje zout in. Vul ze met het champignon/ui mengsel. Leg ze op de borden en serveer er de roomkaas bij of verdeel de roomkaas over beide zoete aardappels. Eet de zoete aardappels met een salade naar keuze.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl