Kippendij met curry madras, gember en tomatenblokjes
Kippendij is heel geschikt om te gebruiken in curry's. Het is een mals stukje vlees en zeer smaakvol. Deze curry wordt op smaak gebracht met gember en andere kruiden en specerijen.
De wortel van de Zingiber officinale is (de) gember(wortel). Gember heeft een fris-pittige smaak en kan in best veel recepten worden toegepast. De gemberwortel bevat vitamine B1, B2, B6 en vitamine C. Vitamine B1 kan helpen bij het ontgiften van het lichaam en is belangrijk bij de prikkelgeleiding in zenuwcellen. Vitamine B2 speelt o.a. een rol bij het aanmaken van rode bloedlichaampjes. Vitamine B6 is o.a. belangrijk voor het vormen van collageen en voor de stofwisseling van aminozuren. Vitamine C is een krachtige antioxidant en onmisbaar voor een gezond immuunsysteem. Verder bevat gember de mineralen ijzer en calcium. IJzer is nodig voor het aanmaken van bindweefsel bij het genezen van wondjes. Calcium is o.a. betrokken bij de overdracht van zenuwprikkels en samentrekken van de hartspier. Gember heeft een reinigende en ontstekingsremmende werking en kan mogelijk verlichting brengen bij misselijkheid. Om die reden wordt er vaak gemberthee gedronken. Vanwege de verwarmende werking van gember is het ook heerlijk om een kopje gemberthee te drinken tijdens koudere dagen.
Geschikt voor 2 personen | glutenvrij | lactosevrij | diner
Ingrediënten
- 250 Gram kippendij uit onze boodschappenlijst
- 200 Ml kokosmelk uit onze boodschappenlijst
- Stukje gember (2 cm)
- 2 Sjalotten
- Blik tomatenblokjes uit onze boodschappenlijst
- Rood pepertje
- 2 Eetlepels curry madras uit onze boodschappenlijst
- 50 Ml water
- Halve eetlepel bouillonkruiden uit onze boodschappenlijst
- 2 Eetlepels rijstolie uit onze boodschappenlijst
- Beetje zeezout uit onze boodschappenlijst
Bereidingswijze
Snijd de sjalotten in ringen, verwijder de zaadlijsten van het pepertje en snijd het klein. Schil het stukje gember en snijd in blokjes. Snijd de kippendijen in stukken. Verhit de rijstolie en bak al roerend de sjalotten, gember en pepertje gedurende 1 minuut. Voeg de curry madras toe en bak deze gedurende een halve minuut al roerend mee (laat het niet aanbakken). Doe er de kip bij met een beetje zout en na 2 minuten het water en bouillonpoeder. Laat het gerecht met de deksel schuin op de pan even stoven gedurende 15 minuten zodat de kip lekker kruidig en gaar wordt. Laat de tomatenblokjes op een zeef even uitlekken en voeg ze toe met de kokosmelk en laat het zonder deksel even zachtjes inkoken. Garneer desgewenst met wat verse koriander of peterselie. Lekker met basmatrijst en een salade.
Boek een afspraak online
✔ Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda.
✔ Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze.
Recente recepten
25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?