Warme chocolademelk met kaneel en gember

Home » Warme chocolademelk met kaneel en gember

Warme chocolademelk met kaneel en gember

Zelf (warme) chocolademelk maken is niet moeilijk en snel klaar. Kant en klare chocolademelk bevat veelal suiker en koemelk. Door wat gemberpoeder eraan toe te voegen geef je je immuunsysteem een boost. Zeker geen overbodige luxe tijdens de koudere maanden van het jaar.
De gemberwortel is de wortel van de Zingiber officinale. Gember heeft een fris-pittige smaak Gemberwortel bevat vitamine B1, B2, B6 en vitamine C. Vitamine B1 kan ondersteunen bij het ontgiften van het lichaam en is Vitamine B2 speelt o.a. een rol bij het aanmaken van rode bloedlichaampjes. Vitamine B6 is belangrijk voor de stofwisseling van aminozuren en het vormen van collageen. Vitamine C is een krachtige antioxidant. Daarnaast bevat gember de mineralen ijzer en calcium. Gember heeft een ontstekingsremmende en reinigende werking en kan mogelijk verlichting brengen bij misselijkheid. Ook kan gember slijmoplossend werken en keelpijn helpen verzachten. Om die reden wordt er vaak gemberthee gedronken. Zowel kaneel als gember werken verwarmend.

Geschikt voor 2 personen | glutenvrij | lactosevrij | bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Verwarm de melk in een pannetje. Voeg de rauwe cacao toe met de ceylonkaneel en roer goed met een garde. Doe er het gemberpoeder bij en kokosbloesemsuiker en roer dit er goed onder. Verdeel de warme chocolademelk over 2 bekers. Strooi er desgewenst een beetje cacaopoeder over.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl