Gouden pasta, een natuurlijk geneesmiddel!

Home » Gouden pasta, een natuurlijk geneesmiddel!

Gouden pasta & melk, een natuurlijk geneesmiddel

Om Gouden pasta en gouden melk te maken hebben we het kruid curcuma nodig.

Kurkuma

In kurkuma zit de stof Curcumine. Dit is een polyfenol welke een ontstekingsremmende, bloeddrukverlagende en anti-carcinogene werking heeft. Kurkuma kan voor heel veel zaken gebruikt worden omdat het zo'n goede eigenschappen bevat. Kurkuma werkt onder andere ontstekingsremmend, antiseptisch, pijnstillend, verhoogd de immuniteit, bevorderd de spijsvertering, reguleert de stofwisseling (deze is belangrijk voor het afvallen) en werkt bij een hoge bloeddruk. Voeg daar zwarte peper aan toe en de werkzame stoffen worden 1000 keer beter opgenomen dan normaal. Zorgt dus altijd dat je je zwarte peper molen bij de hand hebt als je met kurkuma kookt.

Hoe maak je gouden pasta

Je hebt nodig:

  • 1 kop Biologische gemalen kurkuma
  • 2 koppen water
  • 3 theelepels gemalen zwarte peper
  • 3 theelepels extra virgin kokosolie

Allereerst neem je een klein pannetje (steelpannetje voldoet). Daar doe je dan het water, de kurkuma en de gemalen zwarte peper in. Verwarm dit totdat er een dikke pasta ontstaat. Blijf voor ongeveer 10 minuten roeren op laag vuur. Dit is heel belangrijk! Alleen zo kan de zwarte peper gaan werken! Na die tien minuten haal je het pannetje van het vuur en roert de kokosolie door de 'Gouden pasta'. Goed roeren en mixen. Gebruik desnoods een garde mocht het met een lepel niet lukken. Doe de 'Gouden pasta' in een glazen potje (eerst wat laten afkoelen) en zet deze in de ijskast. Schrijf de datum op de pot. Dan weet je of je het nog kunt gebruiken of niet.

Tegenwoordig komt kurkuma voornamelijk uit India, vanwege het gebruik in de currygerechten. Gemalen kurkuma heeft een sterke gele/oranje kleur en wordt in Azië ook gebruikt als kleurstof bij Hindoestaanse feesten of in inkt. Onthoudt dus goed dat je een kookschort of dergelijke gebruikt als je met kurkuma gaat koken ;-).

Hoe maak je de gouden melk

Je hebt nodig:

  • 1 volle theelepel Gouden Pasta.
  • 2 kopjes melk. Je kunt hier het allerbeste kokosmelk voor gebruiken vanwege de ontstekingsremmende werking van de melk. Mocht je dit niet hebben of niet lekker vinden is amandelmelk is goed alternatief.
  • Koud geslingerde honing om de melk op smaak te brengen. Mocht je dit niet lusten of niet hebben kun je ook kaneel gebruiken. Echter is honing het beste vanwege de onder andere ontstekingsremmende werking. Zorg er wel voor dat de melk op drinktemperatuur is als je de honing erin doet. Als honing boven een bepaalde temperatuur komt, verliest het zijn goede bestandsdelen.

Neem wederom een pannetje (steelpannetje voldoet) en doe hier de plantaardige melk en de Gouden pasta in. Vermeng de pasta goed en warm de melk langzaam op tot een temperatuur die jij lekker vindt. Een garde kan helpen om het mengproces te verbeteren en versnellen. Haal het pannetje van het vuur en schenk deze in een mok. Het beste is om de Gouden Melk vlak voordat je gaat slapen te drinken. Dan heeft de kurkuma de hele nacht de tijd om te werken.

Gezond boodschappen doen met de How2behealthy app

How2behealthy bij RTLZ

Boek een afspraak online

 Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

 Plan een gratis kennismakingsgesprek of een adviesconsult, online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recent nieuws

Werkwijze: 5 fasen

vitaliteit tips

Gratis vitaliteit tips in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100

6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl