Gezonde pizza als lunch

Home » Gezonde pizza als lunch

Gezonde pizza als lunch

Gezonde pizza klinkt als iets wat we wekelijks willen eten toch? Waar je ook naar verlangt, een gezonde pizza kun je altijd aanpassen naar waar jij op dat moment trek in hebt. Salami, parmaham, bietjes, geitenkaas, olijven of tonijn? Alles kan op je pizza! En wat zo vervelend is.. alles smaakt er ook zo lekker op. Waar gezond ook vaak mee geassocieerd wordt is: meer tijd. En helaas, bij de pizza is dit ook het geval. Wil je een echte gezonde pizza maken, dan zal je  de bodem ook zelf moeten maken. Hoe kun je dat nou het beste doen, zodat je niet op zaterdagmiddag een uur in de keuken staat? Wij vertellen je hoe, met welke ingrediënten en geven je tips hoe je de pizza kunt beleggen. En zoals jullie van ons gewend zijn, alles op een verantwoorde manier en koolhydraatarm!

Geschikt voor 2 personen | vegetarisch | glutenvrij

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 2 bollen mozzarella (à 125 g)
  • 400 g paddenstoelenmix rode paprika, rode ui en bieslook
  • 350 ml tomato frito (pakje)
  • 4 bloemkool pizzabodems
  • 250 g cherrytomaten
  • 75 g rucola

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed per 2 pizza's een bakplaat met bakpapier. Verhit de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelenmix 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de mozzarella in blokjes. Verdeel de tomato frito over de pizzabodem(s) en smeer dun uit met de bolle kant van een lepel. Verdeel de paddenstoelenmix, mozzarellablokjes en cherrytomaten gelijkmatig over de pizzabodems. Bestrooi met peper en eventueel zout. Bak ca. 10 min. in de oven. Bak je meer dan 2 gezonde pizza's op bakplaten onder elkaar, wissel dan de bakplaten halverwege om. Haal de pizza(’s) uit de oven, leg op elk bord een pizza en verdeel de rucola erover.

Gezond boodschappen doen met de How2behealthy app

Meer lezen?

> Nieuws

> Programma’s

> Ervaringen

> Evenementen

How2behealthy bij RTLZ

Boek een afspraak online

 Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl