Gebakken vis met groenten en botersaus

Home » Gebakken vis met groenten en botersaus

Gebakken vis met groenten en botersaus

In dit recept met gebakken vis gebruiken we zalmfilet. Geen liefhebber van zalm? Dan kan er ook worden gekozen voor andere vis. Ook kabeljauw en zeebaars eigenen zich voor dit recept.
Zalm behoort tot de vette vissoorten en is rijk aan omega-3 vetzuren oftewel DHA (docosahexeaanzuur) en EPA (eicosapentaeenzuur) Omega-3 vetzuren dragen bij aan een goede samenstelling van de vetten in het bloed en kunnen een gunstig effect hebben op de bloeddruk. Zalm bevat vitamine B12. Vitamine B12 stimuleert de aanmaak van rode bloedcellen. Met behulp van rode bloedcellen wordt zuurstof in het bloed getransporteerd. Een tekort aan vitamine B12 kan vervelende klachten veroorzaken zoals vermoeidheid, oorsuizen, evenwichtsstoornissen en hartkloppingen. Aan te raden is om twee keer per week vis, waarvan 1 keer vette vis, te eten. Omdat wilde zalm vrij rondzwemt is deze een betere keuze. Wilde zalm zoekt zelf zijn voedsel en krijgt geen antibiotica toegediend. Kweekzalm krijgt meestal wel antibiotica toegediend en veelal plantaardig voedsel. Deze is daarom iets bleker van kleur. Is kweekzalm wat dieper roze van kleur vis doordat er met synthetische pigmenten wordt bijgevoerd. Niet alle kwekers werken op die manier. Er zijn er ook gelukkig genoeg die kiezen voor een zo gezond mogelijk product. 

Geschikt voor 2 personen | glutenvrij | diner

Ingrediënten

Bereidingswijze

Snijd de sjalot in dunne kwart ringen, de prei en bos- of lente-uitjes in dunne ringetjes en de tomaat in schijfjes. Verhit een klein beetje boter in een pan en bak al roerend de sjalot, prei en bos- of lente ui gedurende 1 minuut. Schenk er de rijstwijn en een eetlepel water bij en laat het zachtjes 2 minuutjes pruttelen. Verhit in de tussentijd in een andere pan een beetje roomboter en bak de zalm met wat peper en zout en keer regelmatig om zodat de vis niet droog wordt van binnen. Zeef het groenten mengsel en vang het sap op. Leg vlak voordat de vis gaar is de schijfjes tomaat erbij en bak deze heel kort mee. Verdeel de schijfjes tomaat over 2 borden. Voeg bij het kookvocht van de groenten 1 eetlepel ongezouten roomboter en roer glad met een garde. Schenk een beetje over de tomaten en leg de zalm erop en schenk de rest over de zalm. Verdeel de groenten over de zalm en garneer met de sesamzaadjes en een schijfje citroen. Lekker met zoete aardappelfriet.

.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl