Courgette carpaccio

Home » Courgette carpaccio

Courgette carpaccio

Wie gezond wil leven doet er goed aan om wat vaker courgette te eten. Deze veelzijdige groente komt oorspronkelijk uit Mexico. Courgettes zijn rijk aan de antioxidanten vitamine A en vitamine C en zeaxanthine en luteïne.  Deze laatste 2 zijn natuurlijke kleurstoffen met een antioxidanten werking. Ze kunnen een positief effect hebben op ons gezichtsvermogen. Ook bevat de courgette omega-3 vetzuren. Door al deze gezonde vitamines en inhoudsstoffen hebben courgettes een ontstekingsremmende werking op celniveau oftewel laaggradige ontstekingen. Laaggradige ontstekingen geven geen signaal af. Het zijn als het ware 'sluipmoordenaars'. Ze brengen schade toe aan organen en weefsels en slopen zo heel langzaam je gezondheid. Het zijn de risicofactoren voor welvaartsziekten. Een jarenlange ongezonde leefstijl kan leiden tot deze gevaarlijke ontstekingen. 

Geschikt voor 2 personen | voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de courgette in dunne plakjes (rond of langwerpig) of gebruik een rasp of kaasschaaf om plakjes te maken. Leg bakpapier op de bakplaat en verdeel de plakjes erover. Meng de olie met wat peper en zout en bestrijk er de plakjes mee met een kwast en grill ze gedurende 15 minuten en draai ze halverwege om. Ontvel de tomaten. Verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukjes. Pers het knoflookteentje en meng in een kommetje een beetje olie met het sap van een halve citroen en de knoflook. Hak de walnoten fijn.
Haal de plakjes courgette uit de oven en laat ze afkoelen. Leg ze op de borden en verdeel de rucola en stukjes tomaat erover. Besprenkel het geheel met het oliemengsel. Verkruimel de feta erover en garneer met de walnoten.

Boek een afspraak online

 Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl