fbpx
+31(0)438524375
welkom@how2behealthy.nl

Chinese kool met zoete aardappel gegratineerd met kaas

How2behealthy > Recepten > Diner > Chinese kool met zoete aardappel gegratineerd met kaas

Chinese kool met zoete aardappel gegratineerd met kaas

Chinese kool is ontzettend gezond. Zeker 45% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) vitamine C krijgt u binnen door 100 gram Chinese kool te eten. Verder bevat de kool o.a. vitamine K, vitamine A, vitamine B11 (foliumzuur) en B6. De kool is rijk aan calcium en mangaan.
Zoete aardappel bevat veel koolhydraten. De koolhydraten in de zoete aardappel zijn complexe koolhydraten. Dat betekent dat de glucose langzaam in ons bloed terecht komt. Dit houdt de bloedsuikerspiegel constant. Net als Chinese kool zit ook de zoete aardappel bomvol vitamine C. De aanwezige bètacaroteen in de bataat, zo wordt de zoete aardappel ook wel genoemd, wordt door ons lichaam omgezet in vitamine A. Vitamine A draagt o.a. bij aan het herstel en is weerstand verhogend. Met 100 gram bataat per dag zit u reeds aan de ADH. Verder is zoete aardappel rijk aan voedingsvezels, zowel oplosbare en onoplosbare. De oplosbare vezels zorgen ervoor dat de koolhydraten langzaam worden opgenomen wat gunstig is voor de bloedsuikerspiegel en ze geven een verzadigend gevoel. De onoplosbare vezels zijn goed voor de gezondheid van onze darmen. Dit alles maakt dat dit een uitermate gezond recept is dat bovendien ook nog eens makkelijks te bereiden is.

Geschikt voor 2 personen | vegetarisch | diner

Ingrediënten

  • 1 Chinese kool
  • 2 Grote zoete aardappels (met paarse schil)
  • 125 Gram champignons
  • 1 Ui
  • 2 Teentjes knoflook
  • 100 Gram geraspte kaas (30+)
  • Scheutje Haverroom uit onze boodschappenlijst
  • 1 Snufje nootmuskaat
  • Rijstolie uit onze boodschappenlijst
  • Zwarte peper
  • Himalayazout/Keltisch zeezout

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200 graden.
Schil de aardappels en snijd in plakken. Kook ze in water met een beetje zout gaar (ongeveer 10 minuten).
Pers de knoflookteentjes, snipper de ui, snijd de champignons in plakjes en de kool in reepjes. 
Fruit de ui en knoflook in rijstolie en voeg de champignons en Chinese kool toe na 2 minuten. Doe beetje bij beetje wat haverroom bij de aardappels met wat peper en nootmuskaat en stamp ze fijn met een stamper. Meng het koolmengsel onder de aardappels en doe in een ovenschotel. Verdeel er de geraspte kaas over en zet in de oven tot de kaas is gesmolten.

Recente recepten

Salade met feta

Salade met feta en peer

Mierikswortelsaus

Verse mierikswortelsaus

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl