Bladeren van Chinese kool gevuld met geitenkaas

Home » Bladeren van Chinese kool gevuld met geitenkaas

Bladeren van Chinese kool gevuld met geitenkaas (voorgerecht)

Balderen van Chinese kool gaan heel goed samen met geitenkaas maar de bladeren kunnen ook worden gevuld met gehakt of kip maar geitenkaas met peer is een perfecte combinatie. De bladeren van de Chinese kool zijn makkelijk te verwerken in veel recepten. De kool is rijk aan vitamine C en bevat veel calcium. Dit recept kan ook als hoofdgerecht worden gemaakt. Neem dan 2 gevulde Chinese kool bladeren per persoon en verdubbel de hoeveelheid walnoten, geitenkaas, champignons en peren.

Voorgerecht geschikt voor 4 personen

Ingrediënten

  • Bladeren van Chinese kool
  • 40 Gram walnoten
  • 4 Schijfjes verse geitenkaas
  • 4 champignons
  • 2 Peren (bio
  • Keltisch zeezout
  • Ceylonkaneel
  • Rijstolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden. Borstel de champignons en snijd ze in dunne plakjes. Blancheer de koolbladeren ongeveer 1 minuut in kokend water met een beetje zout, spoel ze af met koud water en dep droog. Hak de walnoten fijn en meng ze met de geitenkaas. Bak de champignons in rijstolie. Vul de koolbladeren met de geitenkaas en champignons. Rol de bladeren een stukje op, vouw de buitenkanten naar binnen. Rol ze verder op en leg ze in een ovenschaal. Bestrijk ze met een beetje rijstolie en zet ze 10 à 12 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd de peer in de lengte doormidden en verwijder de pitjes. Snijd er lange plakjes van. Bak ze in rijstolie ongeveer 2 minuten aan elke kant. Leg op elk bord 1 gevuld koolblad en eromheen een paar schijfjes gebakken peer en bestrooi deze met een beetje ceylonkaneel.

Boek een afspraak online

 Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl