Gebakken kip met groentesaus

Home » Gebakken kip met groentesaus

Gebakken kip met groentesaus

De groentesaus in dit heerlijke kiprecept bevat o.a. rode paprika. Met name rode paprika’s bevatten veel vitamine C, en wel ongeveer 3 keer zoveel dan de sinaasappel. Vitamine C is betrokken en onmisbaar bij de aanmaak van collageen en nodig voor een gezond immuunsysteem. Paprika’s bevatten ook vitamine E, een zeer belangrijke antioxidant, die onze cellen kan beschermen tegen vrije radicalen. Een andere sterke antioxidant in paprika is bèta caroteen. Béta caroteen draagt, net zoals vitamine C, bij aan het behoud van een gezond immuunsysteem en is belangrijk voor een gezonde huid, gezichtsvermogen en gebit. Paprika’s zijn vezelrijk en bevatten de nodige mineralen. Rode paprika’s hebben hun kleur te danken aan de bioactieve stof lycopeen. Ook lycopeen is een zeer krachtige antioxidant. Rode paprika's bevatten meer voedingsstoffen dan de groene, oranje en gele varianten. Door verhitting gaan er altijd wat voedingsstoffen verloren maar ze blijven uiteraard gezond.

Geschikt voor 4 personen | glutenvrij | diner

Ingrediënten

  • 500 Gram kipfilets uit onze boodschappenlijst
  • 4 Banaansjalotten
  • 2 Teentjes knoflook
  • 250 Gram champignons
  • 4 Tomaten
  • 1 Rode puntpaprika
  • 1 Bleekselderij
  • 300 Ml passata uit onze boodschappenlijst
  • 1 Theelepel gedroogde tijm
  • 50 Gram Parmezaanse kaas uit onze boodschappenlijst
  • Handje verse platte peterselie
  • Rijstolie uit onze boodschappenlijst
  • Zeezout of Himalayazout
  • Zwarte peper

Bereidingswijze

Bak in een beetje olie of roomboter de kipfilets gedurende 25 minuten met zout en peper en draai ze regelmatig om, zodat ze niet droog worden van binnen. Snijd de sjalotten in halve ringen, pers de knoflook en snijd de tomaten in vieren. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd deze in reepjes. Snijd de champignons in plakjes en de bleekselderij in dunne halve plakjes. Verhit in een andere pan wat olie en fruit de sjalotten met de knoflook kort. Voeg de paprika en bleekselderij toe en na 2 minuten de champignons, tomaten en tijm. Bak dit al omscheppend enkele minuten en doe er dan de passata bij. Laat alles een paar minuten zachtjes pruttelen. Dien de kipfilets op en verdeel er de groentesaus over. Garneer met de peterselie.
Rasp de Parmezaanse kaas en geef deze er los bij om naar wens over de kipfilets te strooien.
Lekker met zoete aardappel- of pastinaakfriet, pompoenpuree of knolselderijpuree.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl