Pompoensoep
Pompoensoep kan op velerlei manieren worden gemaakt. Pompoen is een groente met een zeer krachtige ontzurende werking. Dit recept is vrij makkelijk te maken. Het vergt enkel wat tijd met het snijden van de verschillende ingrediënten. Voor dit recept eigent zich de flespompoen maar ook de Hokkaido. Het gemak dient de mens; er kunnen ook kant en klare pompoenblokjes worden gebruikt, verkrijgbaar bij de AH.
Geschikt voor meerdere personen | voorgerecht
Ingrediënten
- 1 Pompoen
- 1 Winterpeen
- Halve Knolselderij
- 1 Rood pepertje
- 1 Ui
- 4 Tenen knoflook
- Himalaya zout
- Snufje kurkuma
- Handje verse bieslook
- Rijstolie
Bereidingswijze
Snipper de ui, pers de knoflookteentjes, snijd het pepertje klein en fruit samen in de olie.
Schil de pompoen, wortel en selderij en in snijd in kleine blokjes.
Doe 1,5 liter water bij ui, pepertje en knoflook met wat zout. Voeg de groenten toe en laat zachtjes koken. Als alles gaar is kurkuma toevoegen en pureren met staafmixer. Bieslook toevoegen en klaar. Serveer met een cracker met Philadelphia.
Boek een afspraak online
✔ Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda.
✔ Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze.
Recente recepten
25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?