Zuurkoolschotel met zoete aardappel

Home » Zuurkoolschotel met zoete aardappel

Zuurkoolschotel met zoete aardappel

Deze zuurkoolschotel is ontzettend gezond omdat zuurkool een probiotische werking heeft. Zuurkool is gemaakt van gefermenteerde witte kool. Met behulp van micro-organismen, dit zijn bacteriën, gisten en schimmels, worden de aanwezige suikers omgezet in zuren. Het voedsel wordt dan voorverteerd. De smaak, geur, structuur en de houdbaarheid wordt op een gunstige manier beïnvloed. 
De zoete aardappel bevat veel vitamine C en is rijk aan anti-oxidanten,  De koolhydraten in de zoete aardappel zijn complexe koolhydraten. Dat betekent dat de glucose langzaam in ons bloed terecht komt. Dit houdt de bloedsuikerspiegel constant. De zure smaak van de zuurkool en zoete smaak van de zoete aardappel zijn een heerlijke combinatie. Om al deze redenen is deze zuurkoolschotel het proberen waard!

Geschikt voor 2 personen | Diner

Ingrediënten

  • 250 Gram zuurkool
  • 2 Zoete aardappels (paarse schil, wit van binnen)
  • 1 Ui
  • Beetje ongezouten roomboter
  • Scheutje haverroom.
  • Zwarte peper
  • Nootmuskaat
  • Keltisch zeezout/Himalayazout

Bereidingswijze

Doe de zuurkool in een pan met water en laat zachtjes 15 minuten koken. Schil de aardappels, snijd in stukken en kook in water met een beetje zout 10 à 15 minuten. Snipper de ui en fruit totdat ze glazig is in een beetje ongezouten roomboter. Laat de zuurkool uitlekken en giet de aardappels af. Doe een beetje roomboter bij de aardappels en stamp ze met een stamper. Voeg peper en nootmuskaat toe, de uien en een heel klein scheutje haverroom. Doe er als laatste de zuurkool onder. Lekker met zelfgemaakte gehaktballen.

Variatietip! Doe het zuurkoolmengsel in een ovenschaal en bestrooi met geraspte kaas (30+) en zet 5 minuten in een voor verwamde oven wanneer je een vegetarische maaltijd wilt.

Boek een afspraak online

 Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl