Zuurkool bakken in roomboter met rode ui

Home » Zuurkool bakken in roomboter met rode ui

Zuurkool bakken in roomboter met rode ui

Zuurkool is gemaakt van gefermenteerde witte kool. Fermenteren gebeurt met behulp van micro-organismen. Dit zijn schimmels, gisten en bacteriën. Suikers worden omgezet in zuren. De structuur, smaak, geur én houdbaarheid wordt op deze manier gunstig beïnvloed. Als het ware wordt het voedsel voor verteerd. Om deze reden heeft zuurkool een probiotische werking, wat ontzettend gezond is voor de darmen. Zuurkool bevat vitamine C, K en B6. De meest gebruikelijke manier om zuurkool te bereiden is koken. Dat is eigenlijk jammer want zo gaat een groot deel van de vitamines verloren. Door het bakken van zuurkool blijven de vitamines wat meer bewaard. Ook maakt het de zuurkool iets minder zuur. Gebakken zuurkool is snel klaar en bovendien lekker en gezond.

Geschikt voor 2 personen | bijgerecht

Ingrediënten

  • 300 Gram verse zuurkool
  • 1 Rode ui.
  • Ongezouten roomboter uit onze boodschappenlijst
  • Zwarte peper

Bereidingswijze

Spoel de zuurkool in een zeef even af en laat goed uitlekken. Doe de zuurkool in een schone theedoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Snipper de ui. Verhit een flinke klont boter in een (gietijzeren) pan. Fruit de ui kort en voeg de zuurkool toe en peper. Roer het goed onder elkaar. Zet de hittebron zacht en bak de zuurkool totdat de onderkant een beetje gekleurd is en schep hem dan om. Bak de zuurkool in totaal ongeveer 15 à 20 minuten. 

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl