Yoghurt met zwarte moerbeien, sinaasappelsap en granola
Zwarte moerbeien in de yoghurt geeft de yoghurt een natuurlijk zoete smaak samen met het sinaasappelsap. Moerbeien komen van nature voor in Midden en West Azië. Maar ook in Zuid Europa worden moerbeien gekweekt. Moerbeien kunnen de kleuren zwart, wit en rood hebben. De moerbeiboom is een bladverliezende boom die goed gedijt in warme gebieden. De vruchten zijn zoet van smaak en zijn lekker als gezonde snack, in de yoghurt en er kan jam van worden gemaakt. Ook in gebak kan de moerbei worden toegevoegd maar dat wordt helaas niet veel gedaan. Het is een zeer gezonde vrucht die rijk is aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Het antioxidant resveratrol is rijkelijk aanwezig in moerbeien. Resveratrol is een polyfenol wat kan bijdragen aan het verbeteren van het uithoudingsvermogen. Bovendien heeft resveratrol een ontstekingsremmende werking en heeft het een positief effect op de vetverbranding. Moerbeien zijn maar kort houdbaar en worden daarom gedroogd.
Geschikt voor 2 porties | vegetarisch | ontbijt
Ingrediënten
- 400 ml Yoghurt uit onze boodschappenlijst
- 80 Gram zwarte moerbeien uit onze boodschappenlijst
- 50 Gram granola uit onze boodschappenlijst
- Sap van halve sinaasappel
Bereidingswijze
Pers de halve sinaasappel. Doe de yoghurt in een beker en roer er het sinaasappelsap door. Meng de moerbeien met de granola. Schep een laagje moerbeien met granola in de kommetjes of glazen. Schenk er wat yoghurt over. Herhaal dit en eindig met een laagje moerbeien met granola.
Boek een afspraak online
✔ Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda.
✔ Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze.
Recente recepten
25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?