Wafels als ontbijt met vruchten en Griekse yoghurt

Home » Wafels als ontbijt met vruchten en Griekse yoghurt

Wafels als ontbijt met vruchten en Griekse yoghurt

Wafels worden veelal gegeten als gebak bij de koffie of thee. De ingrediënten van deze wafels maken ze zeer geschikt als ontbijt.
Haver behoort tot de grassenfamilie. Het is een éénjarige plant. Van nature is haver glutenvrij maar kan zijn besmet met gluten tijdens het oogsten of transport. Het is raadzaam om havermeel te kopen waarop staat vermeld dat het glutenvrij is. Haver is vezelrijk. Deze vezels zijn bètaglucanen en kunnen een gunstige invloed hebben op het cholesterol. De koolhydraten in haver zijn voor het grootste deel complexe koolhydraten. Deze koolhydraten geven langzaam energie af omdat ze langzaam verteren. Om die reden piekt de bloedsuikerspiegel niet of nauwelijks..

Amandelmeel is eveneens glutenvrij wanneer het zuiver is, zonder toevoegingen. Het bevat goede vetten. Amandelmeel bestaat uit gemalen witte amandelen. Amandelen zijn een bron  van vitamine E. Vitamine E biedt bescherming tegen oxidatieve schade van de cellen. Ze zijn eiwit- en vezelrijk en bevatten best wel wat magnesium. Magnesium is belangrijk voor een gezonde bloeddruk. Amandelmeel en havermeel kunnen in veel recepten worden gebruikt.

Geschikt voor 4 stuks | glutenvrij | ontbijt

Ingrediënten

Bereidingswijze

Havermeel kan makkelijk zelf worden gemaakt door havermout of havervlokken in een blender te malen. Doe het havermeel samen met het amandelmeel, de havermelk, de eieren en een snufje zout in een beslagkom en klop het met een garde tot een glad beslag. Verwarm het wafelijzer heel even voor. Smeer de bakplaten van het wafelijzer indien nodig in met een beetje rijstolie of ongezouten roomboter. Schep het beslag met een lepel in het wafelijzer en bak de wafels in enkele minuten gaar. De baktijd verschilt per wafelijzer. Laat de wafels afkoelen op een rooster. Neem als ontbijt 1 wafel per persoon en bewaar de overige wafels voor een andere dag. Leg de wafel op het bord, schep er 2 lepels Griekse yoghurt op en vruchten naar keuze.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl