Stoofschotel à al chili con carne

Home » Stoofschotel à al chili con carne

Stoofschotel à la chili con carne

Deze chili con carne noemen we stoofschotel omdat het gerecht gaar wordt gestoofd. Oorspronkelijk komt  het gerecht chili con carne uit Mexico. Maar ook wordt er beweerd dat het voor het eerst werd gegeten in de 19e eeuw door militairen van het Amerikaanse leger in Texas. Wie zal het zeggen? Het gerecht wordt bereid met vlees en bonen en wordt momenteel op veel verschillende manieren bereid. In dit recept wordt de chili con carne 20 minuten gestoofd en wordt niet bereid met bruine bonen maar met kidneybonen. Kidneybonen zijn een bron van eiwitten en vezels. Vezels zijn belangrijk voor de gezondheid van de darmen en kunnen bijdragen aan een gezonde bloedsuikerspiegel. Foliumzuur (vitamine B11) en thiamine (vitamine B1) komen ook voor in deze gezonde bonensoort. Foliumzuur is o.a. nodig voor de aanmaak van rode en witte bloedcellen. Thiamine is belangrijk voor de energievoorziening, ondersteunt de werking van het zenuwstelsel. Het is een in water oplosbare vitamine en wordt dus niet opgeslagen. Verder bevatten kidneybonen de mineralen mangaan, ijzer en koper.

Geschikt voor 4 personen | diner

Ingrediënten

Bereidingswijze

Schil de winterpeen en schaaf in dunne plakken. Snijd de sjalotten in halve ringen en pers de knoflookteentjes. Verwijder de zaadlijsten uit het rode pepertje en snijd het fijn. Snijd de gele paprika in smalle reepjes en de champignons in plakjes. Verhit een beetje olie en bak er de sjalotten, pepertje en knoflook kort in. Doe er het gehakt bij met een snufje zout en bak het mee totdat het rul is. Voeg de paprika, wortel, komijn en oregano toe. Roer even goed door. Doe er de tomatenpuree bij en bak deze kort mee. Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze met de kidneybonen toe plus 2,5 dl water en laat het 15 minuutjes zachtjes stoven. Bak de champignons apart in een beetje olie. Hak de peterselie en schep deze samen met de champignons onder de chili. Snijd het bos- of lente uitje in smalle ringetjes. Verdeel de chili con carne over 4 borden of kommetjes en garneer met de bos- of lente uitjes.

.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl