Stoofpotje maken met linzen op Marokkaanse wijze

Home » Stoofpotje maken met linzen op Marokkaanse wijze

Stoofpotje maken met linzen op Marokkaanse wijze

Linzen zijn peulvruchten en een bron van eiwitten. Ze bevatten ongeveer 4 keer zoveel vezels dan zilvervliesrijst. Vezels kunnen bijdragen aan het behoud van gezonde darmen.
Zoete aardappel is ook zeer vezelrijk en bevat complexe koolhydraten. Dat betekent dat de glucose langzamer in het bloed terecht komt. Vezels kunnen bijdragen aan een verzadigend gevoel.
De zoete aardappel zit bomvol vitamine C. Ook bevat de bataat, zo wordt de zoete aardappel ook wel genoemd, bètacaroteen. Bètacaroteen wordt door ons lichaam omgezet in vitamine A. Met 100 gram bataat per dag zit u reeds aan de ADH.
Dit stoofpotje is lekker met gekookte quinoa of zilvervliesrijst.

Geschikt voor 2 personen | diner | vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 Kleine zoete aardappelen
  • 2 Sjalotten
  • 2 Teentjes knoflook
  • Halve bloemkool
  • 1 Winterpeen
  • 100 Gram groene linzen zie onze boodschappenlijst
  • 200 Gram tomatenblokjes
  • ¾ Liter groentebouillon (zelf gemaakt of kant en klaar) zie onze boodschappenlijst
  • 2 Theelepels komijn
  • Halve theelepel kurkuma
  • 1 Laurierblaadje
  • Handje rozijnen
  • Paar blaadjes koriander (optioneel)
  • Rijstolie uit onze boodschappenlijst
  • Zwarte peper
  • Himalayazout of  Keltisch zeezout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Prik met een vork enkele gaatjes in de zoete aardappelen. Strijk met een kwast een dun laagje rijstolie over de zoete aardappelen. Leg ze in een ovenschaal of op een bakplaat met bakpapier en laat ze ongeveer 35 à 40 minuten gaar worden in de oven.

Snijd de bloemkool in roosjes, schil de wortel en snijd in halve schijfjes, maak halve ringetjes van de sjalotten en pers de knoflookteentjes. Verhit een beetje rijstolie en fruit hierin de knoflook en sjalotten. Voeg alle kruiden toe en roer even goed om. Doe er de bloemkool roosjes, linzen, wortel, tomatenblokjes,  bouillon en een beetje peper en zout bij. Laat alles op een laag vuurtje gedurende 25 minuten pruttelen. Doe er de laatste vijf minuten de rozijnen bij. Dien het stoofpotje op en garneer met een paar blaadjes koriander en serveer er de zoete aardappelen bij.

Beoordeel dit recept

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl