Spinazie omelet met avocado en walnoot

Home » Spinazie omelet met avocado en walnoot

Spinazie omelet met avocado en walnoot

Wanneer er weinig tijd is om te koken, is een omelet als avondeten een goede keuze omdat deze snel klaar is. Er kunnen bijna alle groenten aan worden toegevoegd. Een groente omelet met roggebrood of crackers is een complete maaltijd die in een handomdraai op tafel staat met zowel eiwitten, groente en koolhydraten. In dit recept is er gekozen voor spinazie. Spinazie is rijk aan vitaminen en mineralen. Er zit behoorlijk wat vitamine K in spinazie. Dit is een in vet oplosbare vitamine en nodig voor de bloedstolling, gezonde bloedvaten en botten. Ook bevat spinazie de vitamines A, C en B11 (foliumzuur). De ruime hoeveelheid vitamine C in deze gezonde groene groente maakt dat het eten van spinazie bijdraagt aan het aanmaken van collageen. Voldoende collageenaanmaak is belangrijk voor onze spieren, botten, kraakbeen, gewrichten en de huid.  Collageen helpt ook bij het herstellen van de darmwand. Vanaf het 25e levensjaar daalt de collageenaanmaak met 1% per jaar. Na 25 jaar is dit 25% minder. Rond het 50e levensjaar is er een daling van 25% wat o.a. zorgt voor rimpelvorming. Andere voeding die collageen aanmaak stimuleert is o.a. rode paprika, broccoli, champignons en noten.

Geschikt voor 2 personen | diner

Ingrediënten

Bereidingswijze

Kluts de eieren. Pers de knoflookteentjes, schil de avocado, verwijder de pit en snijd in schijfjes. Bak 2 omeletten en wok intussen de spinazie kort in een beetje olie met de knoflookteentjes en peper en zout. Leg de omeletten op de borden, verdeel er de spinazie over, leg er de schijfjes avocado op en garneer met de gehakte walnoten. Lekker met roggebrood of crackers uit onze boodschappenlijst

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl