Spinazie met champignons in room met zilvervliesrijst

Home » Spinazie met champignons in room met zilvervliesrijst

Spinazie met champignons in room met zilvervliesrijst

Wist u dat zowel spinazie als champignons uw lichaam kunnen helpen om collageen aan te maken? Het eiwit collageen (bindweefsel) is een lichaamseigen bouwstof. Naarmate we ouder worden neemt de collageenproductie af. Dit begint al rond ons 25e levensjaar met 1% per jaar. Wanneer we de leeftijd van 50 jaar hebben bereikt, bevindt zich in ons lichaam dus 25% minder collageen! Aan de buitenkant is dit meestal het eerst zichtbaar. Er vormen zich rimpels en de conditie van nagels en haar neemt af.  Door de verminderde collageen aanmaak worden we ook minder soepel en minder krachtig omdat zich ook collageen bevindt in onze spieren, botten, gewrichten en kraakbeen. Eveneens kan collageen helpen bij het herstellen van de darmwand wanneer er sprake is van een lekkende darm. Dit kan o.a. het gevolg zijn van voedsel-allergieën, maagzuurremmers en antibiotica of andere medicatie. Een te hoge suiker-consumptie en teveel nuttigen van geraffineerde koolhydraten remt collageen-aanmaak ook af . Vitamine C draagt bij aan collageen aanmaak. Daar is spinazie rijk aan. Champignons bevatten proline. Een aminozuur dat collageen aanmaak stimuleert. Beiden bevorderen ook nog de aanmaak van serotonine. Wanneer het serotonine gehalte te laag is, bent u stress gevoeliger en meer vatbaar voor een depressie. Een recept vol gezonde ingrediënten, wat ook nog eens snel op tafel staat.  

Geschikt voor 2 personen | diner

Ingrediënten

  • 400 Gram verse spinazie
  • 125 Gram kastanjechampignons
  • 2 Knoflookteentjes
  • 2 Sjalotten
  • Handje verse peterselie
  • Haverroom uit onze boodschappenlijst
  • 200 Gram bio zilvervliesrijst
  • Rijstolie
  • Zwarte peper
  • Himalayazout

Bereidingswijze

Was de spinazie. Pers de knoflookteentjes, snipper de sjalotten en deel de kastanjechampignons in vieren. Kook de bio zilvervliesrijst in ruim water met een beetje zout volgens de aanwijzingen op het pak. Verhit de rijstolie in een wokpan en voeg de champignons en sjalotten toe. Doe er na 2 minuten de knoflook en spinazie met wat zout en peper bij en wok totdat de spinazie is geslonken. Voeg als laatste de verse gehakte peterselie en haverroom toe en roer even om. Doe de rijst op de borden en verdeel er het spinaziemengsel over. Serveer met een stukje gebakken kipfilet.

Boek een afspraak online

 Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl